Modulair bouwen biedt de komende tien jaar ongekende groeimogelijkheden, zo concludeert McKinsey in een recent rapport. Volgens CEO Ronald Slaats van De Meeuw wordt dit inzicht in steeds bredere kring gedeeld. “De politiek, overheid, banken en duurzaamheidsinstellingen, maar ook architecten en rijksbouwmeester Floris Alkemade: ze hebben allemaal ervaren dat modulair bouwen snel, flexibel en circulair is. De milieu-impact is laag, zodat er geen bouwstop plaatsvindt door wetgeving op het gebied van stikstof en PFAS.” Zo bouwden we in Amsterdam bijvoorbeeld de internationale school AICS, een van de 10 meest iconische circulaire projecten in Nederland.

Ondanks de coronapandemie slaagde De Meeuw er in 2020 toch in om op veilige én kostefficiënte wijze de productie en bouw voor haar klanten te continueren. “Als extra service hebben we voor veel organisaties ruimtes gebouwd om hen te helpen met hun corona-uitdagingen”, zegt Slaats. “Voor ziekenhuizen betekende dit extra ruimtes voor triage, voor zorginstellingen veilige ontmoetingsruimtes en voor scholen lokalen met goede ventilatie. Dit alles is mede gelukt dankzij de enorme inzet en flexibiliteit van onze collega’s en toeleveranciers.”

De Meeuw werd in 1929 opgericht en is een hecht familiebedrijf. De Meeuw heeft fabrieken en verkoopkantoren in enkele Europese landen en draait een jaaromzet van 160 miljoen euro. Eén van de geheimen achter dit succes is continue innovatie. Slaats: “In 2021 zijn we begonnen met het digitaliseren van onze processen, zodat we ook in de toekomst relevant blijven.”

www.demeeuw.com

Recente stories