Nieuwe activiteit

Gomes groeide van transportfirma uit tot een grote dealer van Mercedes-Benz. Terwijl de vierde generatie start in het bedrijf, breidt Gomes de activiteiten uit: het importeert VOYAH-personenwagens.

Nieuwe activiteit

“Ons familiebedrijf is in negentig jaar tijd een onderneming geworden met dertien filialen”, zegt Peter Gomes, derde generatie en directeur van het bedrijf. “Die filialen bevinden zich in Noord-Holland, Utrecht en Limburg.” Het bedrijf begon als transportbedrijf. Vervolgens kwamen daar activiteiten bij, zoals de verkoop van vrachtwagens, bedrijfswagens en personenwagens. “Wij zijn met 52 jaar de langst bestaande Nederlandse dealer van Mercedes-Benz”, zegt de directeur niet zonder trots.

Onlangs breidde de onderneming de activiteiten uit met het importeurschap van het Chinese automerk VOYAH. “Het gaat daarbij om 100% elektrische personenwagens”, zegt Gomes. VOYAH is geen volledig nieuwe fabrikant. “Het merk maakt deel uit van een van de grote Chinese autobouwers, Dongfeng, dat jaarlijks 2,5 miljoen luxewagens en 800.000 vrachtwagens levert. Het is een leverancier met een lange historie.”

VOYAH, dat zich positioneert in het luxesegment, wil een positie in Europa krijgen en koos Gomes voor het betreden van de Benelux. “Als familiebedrijf werken wij zelf ook graag samen met familiebedrijven”, legt Gomes uit. “Als importeur hebben we nu partnerships met vijf dealerbedrijven voor de sales en aftersales van VOYAH.” Dat zijn twee dealers binnen de eigen Gomes-organisatie, naast familiebedrijven Baan in Twente, ASV in Eindhoven en Ghistelinck en Groupe Maurin in België.

Boy Gomes, de zoon van Peter, zal zich gaan richten op de nieuwe business. “Zo vindt de vierde generatie zijn weg in het bedrijf.”

Recente stories