‘We dagen elkaar continu uit’

Klimaatplafondsleverancier Inteco nam zijn productieprocessen met succes onder de loep. De leanmethodiek, tevens stevig omarmd door ABAB Acountants en Adviseurs, vormde de basis. “Deze verbeterslag voerden we samen met ABAB  ook door binnen onze administratieve processen. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen wij het vizier volledig richten op onze corebusiness.”

‘We dagen elkaar continu uit’

Paul Ruijgrok, algemeen directeur van Inteco, haalt de jaarrekening als voorbeeld aan. “Elke stap brachten we in beeld. Met de benodigde tijd van onze medewerkers en die van ABAB. Net als bij ons productieproces vroegen we ons bij elke stap af of die echt nodig was. We daagden elkaar continu uit en bedachten samen verbeteringen. De resultaten verrasten. Beiden hebben we veel tijd gewonnen. Binnen Inteco besparen we nu 30% aan manuren.”

‘ABAB triggert mij zodanig, dat ik ideeën daadwerkelijk kan omzetten in actie’

Inteco, ruim twintig jaar geleden opgestart, behoort tot de top in klimatisering. De maatwerkklimaatplafonds, een duurzame en innovatieve oplossing, zorgen voor een aangenamer binnenklimaat in gebouwen. De vraag groeit snel en zo ook de productie van Inteco in Boxtel. “De leanmethodiek hielp ons bij het besluit om over te stappen van batchproductie naar one piece flow production. De kritische evaluatie van elke processtap leidde tot minder verspilling, meer rust in het bedrijf en verbeterde efficiëntie.”

Dit ambitieuze bedrijf, continu op zoek naar verbeteringen, vond in ABAB de geschikte partner voor onder andere accountantsdiensten en (belasting)adviezen. Ruijgrok: “Wij zijn initiatiefrijk, willen vooruit en groeien in binnen- en buitenland. Daar komt van alles bij kijken. ABAB begeleidt ons daar uitstekend in.”

Complete dienstverlening

De klanten willen dat Inteco alle specialismen aanbiedt en dat verlangt Inteco ook van een accountants- en adviesorganisatie. “ABAB heeft op alle fronten uitstekende specialisten in dienst. Daar maken we maximaal gebruik van, onder meer op het gebied van fiscale en juridische advisering, pensioenadvies, subsidieadvies en salarisadministratie.” Inteco startte enkele jaren geleden een buitenlandse vestiging in Denemarken, naast die in Luxemburg. Inteco en ABAB gingen samen om tafel. “Waar moeten we allemaal aan denken? Hoe voldoen we aan buitenlandse wetgeving? Aan welke eisen moeten monteurs voldoen? Hoe moeten we onze cijfers presenteren? Wij zijn perfect ondersteund, ook op juridisch en fiscaal gebied. ABAB heeft ons veel zorgen bespaard”, stelt Ruijgrok tevreden vast.

Verwachtingen overtreffen

Een 7 als beoordeling van werk is niet genoeg, vindt de directeur. “Wij dagen onze mensen uit om zaken beter te organiseren. ABAB deelt dezelfde visie en overtreft voortdurend onze verwachtingen. Zij triggeren mij zodanig, dat ik ideeën daadwerkelijk kan omzetten in actie.” Op tal van terreinen denkt ABAB mee over verbeteringen. Beide partijen staan open voor kritiek. “We spreken elkaar hierop aan en onderzoeken dan de onderliggende oorzaak. Openheid heeft ons samen sterker gemaakt, waar ik heel blij mee ben. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen wij het vizier volledig richten op onze core business”, concludeert Ruijgrok.

Proactieve meedenker

Bij een proactief bedrijf als Inteco past een proactieve adviseur. Al meer dan tien jaar is ABAB nauw betrokken bij alle activiteiten van Inteco. “Vanaf het begin hebben wij een vaste relatiemanager. Hij heeft op basis van de sparringgesprekken de juiste specialisten binnen ABAB ingezet. Wij schakelen ook rechtstreeks met diverse specialisten. Neem de accountant. Diverse malen per jaar komen we bijeen en dan kijkt hij naar onze cijfers en processen. Hij denkt goed mee, stelt kritische vragen en dat gebeurt binnen een veilige setting. Zo is ook hij een uitstekende sparringpartner die ons stappen verder brengt.” De samenwerking is opmerkelijk open en transparant. De processen van de jaarrekening hebben beide partijen compleet met elkaar gedeeld (value stream mapping). Ruijgrok: “De dag van de definitieve jaarrekening ligt vooraf vast. Deze wederzijdse uitdaging verhoogt de kwaliteit en efficiëntie van onze processen.”

 

JOHN VERHAGEN (ABAB)           

John Verhagen

Persoonlijke sparringpartner

De onderneming een stap verder helpen via een sterk persoonlijke en proactieve houding. Dat kenmerkt ABAB Accountants en Adviseurs. Voorzitter hoofddirectie John Verhagen: “Het belang voor een ondernemer is niet alleen
dat een organisatie alle kennis in huis heeft, maar vooral
ook hoe kennis proactief wordt vertaald in kansen en
voordelen voor de klant. Juist met deze combinatie maken
wij hét verschil. Daarom hebben ondernemers bij ons een persoonlijke sparringpartner op wie ze kunnen rekenen bij
alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Die kijkt met hen
vooruit om tijdig te anticiperen op kansen en uitdagingen.

De sparringuren zijn voor onze rekening. Gespecialiseerde adviseurs leveren daarnaast op maat gesneden advies en ondersteuning. Zo dragen ze bij aan het succes van ondernemers. Ons doel is maximale ontzorging. We zorgen
dat onze relatie ‘in control’ is.”

ABAB Accountants en Adviseurs is een fullservice
accountants- en adviesorganisatie met ruim 700 betrokken professionals, verspreid over 14 vestigingen. In de MT1000 behaalde ABAB zelfs de nummer 1-positie in fiscaal advies.
“Dit is voor ons wederom een bevestiging dat de markt ons adviesmodel waardeert.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijke sparringpartner

Samen naar een hoger niveau

Recente stories