Persoonlijke aandacht steunt relatie

Wie familiebedrijven, een krachtige motor van onze economie, dusdanig ondersteunt dat ze continu kunnen verbeteren, heeft een topbaan. Dat weten ze bij RSM al sinds 1964. De intensieve unieke samenwerking met Nyenrode verdiept die advieskwaliteit.

Persoonlijke aandacht steunt relatie

Familiebedrijven zijn succesvol en domineren met een aantal van 275.000 de Nederlandse economie. Ook op wereldniveau zijn familiebedrijven van grote betekenis. De specifieke kenmerken van een familiebedrijf vereisen passende ondersteuning vanuit accountancy en belastingadvies. Maar ook advisering op maat voor financieel-economische en strategische vraagstukken. Precies dit biedt RSM in Nederland al 55 jaar. Het gaat vaak om langdurige relaties en sterke samenwerkingen, gebaseerd op kennis van behoeften, strategie en verwachtingen.

Het wereldwijde RSM-netwerk is internationaal het zesde netwerk van zelfstandige accountancy- en belastingadvieskantoren. RSM heeft zo’n 750 kantoren in ruim 116 landen met 41.000 professionals.

‘Wij leveren de kwaliteit van een grote organisatie, maar met kortere communicatielijnen’

Betrokkenheid

“RSM levert de kwaliteit van een grote organisatie, zowel nationaal als internationaal”, vertelt Audit Partner Leo van Wersch. “Wij onderscheiden ons door onze oprecht persoonlijke betrokkenheid en de korte communicatielijnen.”

Een gewaardeerde werkwijze, blijkt uit de opnieuw hoge score in MT1000-ranking. “Het is onze taak om onze relaties goed te kennen”, vult Audit Partner Wilfred Castricum aan. “Neem de krimpende financieringsmogelijkheden. Vanuit familiebedrijven stapt men niet snel naar een private-equitypartij of informal investor. Daardoor stijgt het familiekapitaal in organisaties. Wij ondersteunen ondernemers om de financiële basis gezond te houden, zowel privé als zakelijk.”

Kennis delen

Voor optimale ondersteuning werkt RSM sinds 2002 nauw samen met Nyenrode Business Universiteit. In 2018 intensiveerde de samenwerking, met het RSM-Nyenrode Instituut (RNI) als resultaat. Naast interne educatie ontwikkelt het RNI handvatten voor familiebedrijven. Een onlangs gepubliceerd onderzoek naar de gevolgen van de invoering van het UBO-register in januari 2020 voor familiebedrijven is een resultaat van de intensivering.

Van Wersch: “Het RNI kent ook een praktische kant. Zoals het organiseren van rondetafelgesprekken voor onze klanten over de problematiek rondom bedrijfsopvolging. Dit is positief ontvangen. We gaan zeker meer van dit soort initiatieven oppakken.”

Recente stories