Maximaal flexibele mobiliteitsoplossing

De pandemie veranderde het reisgedrag van werkenden drastisch. Hoe dit zich de komende jaren ontwikkelt, is ongewis. NS speelt daarop in met een mobiliteitsoplossing die uiterst flexibel is, keuze biedt uit meer vervoersmiddelen dan alleen de trein en werkgevers grip geeft op reiskosten.

Maximaal flexibele mobiliteitsoplossing

“Het is een tijd vol verandering en dynamiek waarin onduidelijk is hoe reispatronen zich in 2022 zullen ontwikkelen”, zegt directeur Commercie Ivo Steffens van de Nederlandse Spoorwegen. “Onderzoeken geven allemaal verschillende uitkomsten.” Openstaande vragen zijn onder meer hoe vaak mensen thuisblijven om te werken, hoe ze zakelijke afspraken gaan invullen en welk vervoer ze daarvoor kiezen. “Iedereen zal op zoek gaan naar een invulling die bij hem of haar past. Ik verwacht dat mensen vaker op andere plekken dan kantoor zullen afspreken om met elkaar te overleggen.”

‘Met NS Go kunnen werkgevers eenvoudig hun mobiliteitsbeleid verduurzamen en kosten besparen’

185 jaar ervaring

Duidelijk is in elk geval dat de mobiliteit verandert en zich zal kenmerken door meer dynamiek. “Als NS zien we een mooie kans om daarbij aan te sluiten. We hebben 185 jaar ervaring in mobiliteit en spreken met veel reizigers en bedrijven over hun wensen. Zo willen werknemers keuzevrijheid en willen werkgevers daaraan tegemoetkomen. Tegelijkertijd willen die kunnen sturen op hun mobiliteitsdoelstellingen, zoals duurzaamheid, kostenbeheersing of vitaliteit. NS Go maakt dat allemaal mogelijk.”

Eenvoudig in gebruik

Voor reizigers is het heel simpel, vervolgt Steffens. “Met de vertrouwde app van NS plannen ze hun reis. Hun werkgever kan voor iedere medewerker instellen welk vervoermiddel die kan gebruiken en op welk moment. Dat zijn nu de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, deelauto, taxi en P+R.” De flexibiliteit is groot, want beleid kan op medewerkersniveau worden ingesteld. “De werkgever kan stimuleren om voor duurzame opties te kiezen, bijvoorbeeld door extra mobiliteitsbudget te geven als iemand minstens vijftig dagen heeft gefietst.” Reizigers hebben hier verder geen omkijken naar. Indienen van declaraties of bonnetjes is overbodig. Ook voor werkgevers is NS Go eenvoudig in gebruik. “NS Go geeft inzicht in het reisgedrag: met een druk op de knop maak je multimodale analyses. Bovendien verlaagt de administratiedruk dankzij een koppeling met de salarisadministratie.”

Euronext is een van de eerste werkgevers die NS Go in gebruik heeft genomen, vertelt Steffens. Andere grote en gerenommeerde werkgevers worden nu aangesloten. “Begin 2022 zijn er al duizenden gebruikers.”

Recente stories