‘Het gáát echt ergens over’

“Bij ons ontdekken IT’ers dat er meer is dan het in de lucht houden van oude systemen”, vertelt Willy Rovers, Algemeen Directeur Directie IV. “We zijn innovatief en werken met nieuwe technologie rond data-analyse voor dienstverlening en toezicht. Daarvoor trekken we voortdurend IT’ers aan.”

‘Het gáát echt ergens over’

De belangrijke maatschappelijke functie van de Belastingdienst maakt de organisatie volgens Willy Rovers voor IT’ers interessant: “Het gáát echt ergens over. We zijn de grootste gegevensverwerker van Nederland, verzorgen 6 miljoen toeslagen per maand, verwerken 10 miljoen aangiften van burgers en 1 miljoen aangiften van bedrijven. En dat nog los van het feit dat 70% van de Europese goederenstroom via de Nederlandse Douane verloopt. Al met al halen we 1 miljard euro per werkdag op. IT’ers die bij ons werken, zien dat ze echt nodig zijn. Een effectieve Belastingdienst staat of valt met een betrouwbare ICT-omgeving.”

‘Een effectieve Belastingdienst staat of valt met een betrouwbare ICT-omgeving’

Innovatief

“Natuurlijk hebben we legacy, maar we zijn vooral innovatief. We werken met slimme, nieuwe technologie rond data-analyse voor dienstverlening en toezicht, veilige dataopslag en bouwen zeer veel apps. Wij bieden een mooie carrière met veel afwisseling, werken in teamverband, een goede balans tussen werk en privé plus doorgroei- en doorstromingsmogelijkheden en opleidingskansen. Dat verklaart mogelijk ook waarom we verkozen zijn tot de beste werkgever in de sector Overheidsdiensten.”

 

Opleidingen

Die mooie eerste positie biedt wat Rovers betreft een impuls om door te gaan. “We kunnen nog honderden IT’ers gebruiken op alle mogelijke terreinen, onder wie developers en appbouwers, testers, technisch beheerders en securityspecialisten. We investeren op verschillende manieren in voorlichting en werving. We geven summer courses en rondleidingen en laten medewerkers aan het woord. Zo kunnen potentiële sollicitanten zien dat we werken met multidisciplinaire teams en met devops-teams, dat IT’ers bij ons voeling houden met de primaire processen en dat we veel tijd en aandacht besteden aan beveiliging van onze systemen. Dat alles om te borgen dat bij ons de continuïteit op 99,963% blijft. Ook zijn we aanwezig op scholen en evenementen, organiseren we informatiebijeenkomsten, bieden we stages en traineeships aan en richten we ons op tal van andere kanalen om potentiële IT-medewerkers duidelijk te maken dat het aantrekkelijk is om bij ons te komen werken.”

Rovers besluit: “Omdat we het belangrijk vinden dat mensen inzetbaar blijven, moeten we samen blijven leren, om aansluiting te blijven houden op de technologische ontwikkelingen. We bieden daarom een breed scala aan interne en externe opleidingsmogelijkheden. Details zijn te vinden op onze site, werken.belastingdienst.nl.”

Recente stories