Alle disciplines onder één dak

Unica heeft zich ontwikkeld van een toonaangevend landelijk installatieconcern tot een geïntegreerde technisch dienstverlener. Het bedrijf is in de afgelopen jaren sterk gegroeid, mede als gevolg van de toenemende vraag naar duurzamere en intelligentere gebouwen.

Alle disciplines onder één dak

“Onze maatschappij staat voor grote uitdagingen, zoals de energietransitie en de behoefte aan hoogwaardige werk- en leefomgevingen”, zegt John Quist, CEO van Unica. “De rol van technologie in gebouwen neemt fors toe. ICT wordt in alle facetten steeds belangrijker. De noodzakelijke grote innovatie, intelligentie én verduurzaming van de gebouwde omgeving moet bij partijen als Unica vandaan komen. Er is een groeiende behoefte aan partijen, zoals wij, die uiteenlopende systemen en oplossingen kunnen integreren en die gespecialiseerde kennis over gebouwen onder één dak aanbieden.”

‘Ongekend groeipotentieel in intelligentere en duurzame gebouwen’

Antwoorden op actuele thema’s

Quist: “Unica richt zich op belangrijke vraaggebieden in de markt: comfort, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Op al deze terreinen liggen er maatschappelijk grote uitdagingen en er is geen ‘one size fits all’-oplossing. Wij zijn perfect gepositioneerd voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe concepten, zowel als kennispartner als regisseur. Omdat installaties een steeds grotere rol spelen in gebouwen, wordt onze regierol ook groter bij projecten. Installaties worden steeds uitgebreider en innovaties volgen elkaar sneller op. Wij hebben antwoorden op actuele thema’s en vinden dat energieneutrale gebouwen de norm moeten zijn. Ons netwerk van bedrijven met gespecialiseerde kennis maakt ons onderscheidend omdat we meer toegevoegde waarde aan onze klanten bieden. Dankzij onze integrale dienstverlening kunnen wij technische totaaloplossingen bieden voor gebouwen ter bevordering van onder andere duurzaamheid en energiezuinigheid.”

Ruimte voor groei

Quist vervolgt: “Unica ziet in de sterk verbeterde markt volop groeikansen. Samenwerking met partijen in en buiten de sector wordt steeds belangrijker. Dankzij IoT, smart buildings en advanced analytics krijgen wij de kans én de ruimte om onze dienstverlening slimmer te maken. Onze acquisitiestrategie staat de komende jaren in het teken van gecontroleerde groei met focus op verbreding van onze gespecialiseerde kennis binnen het netwerk van bedrijven. We zijn op weg naar 500 miljoen euro omzet. En dat levert een toename van talent op; we verwachten de komende jaren te groeien van 2200 naar 2800 werknemers.”

Unica’s netwerk van bedrijven
Met een netwerk van 10 bedrijven behoort Unica met 14 vestigingen en ruim 2200 medewerkers tot de grootste technisch dienstverlener van Nederland. De bedrijven zijn:

 

Unica Building Projects

 

Unica Building Services

 

Unica Fire Safety

 

Unica Security

 

Unica Building Automation

 

Regel Partners

 

Unica Energy Solutions

 

Unica ICT Solutions

 

Unica Industry Solutions

 

Unica Datacenters

Recente stories