Softwareontwikkeling op hoger plan brengen

Schuberg Philis valt op dat veel bedrijven moeite hebben om voldoende snel nieuwe features en producten in de markt te zetten. Nu steeds meer bedrijven IT-bedrijven worden, hebben ze expertise en ervaring nodig bij hun ‘software engineering’-proces.

Softwareontwikkeling op hoger plan brengen

Door ontwikkelingen in de cloud en op softwaregebied raken infrastructuur en software onderhand steeds meer met elkaar verweven. Zodoende is ook Schuberg Philis geëvolueerd tot missiekritische softwareontwikkelaar. Het bedrijf signaleert dat bedrijven de controle over het softwareontwikkelingsproces kwijt zijn en daardoor moeite hebben om voldoende snel nieuwe features en producten in de markt te zetten, vertelt Hugo Trippaers, Mission Critical Engineer. “Vaak is onbekend waar data zich bevinden en loopt het management achter de veranderingen aan.” Volgens Customer Director Prashant Tapkhirwala hebben deze problemen ook te maken met de snellere time-to-market en de hogere frequentie van releases.

Trippaers: “Daarnaast hebben bedrijven grote behoefte aan maatwerksoftware en orkestratie van het hele ecosysteem. Ten slotte zijn bedrijven door de jaren heen noodgedwongen IT-bedrijven geworden. Wij helpen hen door die transitie heen, terwijl de winkel ondertussen doordraait.” Tapkhirwala: “Parallel aan een IT-transitie vindt er een organisatietransitie plaats. Wij faciliteren dat door middel van actieve cocreatie, zowel bij de klant als bij de partners in het ecosysteem.”

‘We werken het liefst voor bedrijven die een bijdrage leveren aan de BV Nederland’

Oplossingen

Trippaers: “We werken het liefst voor bedrijven die impact hebben op de BV Nederland. Zo werken we al tien jaar voor Moneyou, eerst op het gebied van infrastructuur en sinds drie jaar op het vlak van softwareontwikkeling. Met elf man leveren we daar IT-capaciteit in het hart van hun development- en IT-processen. We hebben een kernplatform gebouwd waarin alle producten van de bank zijn samengebracht. Daardoor kon bijvoorbeeld de Moneyou-app versneld in zowel Nederland als Duitsland worden gelanceerd.”

“Bij een andere bankklant, Argenta,” vertelt Tapkhirwala, “voeren we als hoofdaannemer de regie over de transitie in het ecosysteem. Daarnaast zijn we eindverantwoordelijk voor het draaien van de systemen. We hebben maatwerksoftware om de kernapplicatie heen gebouwd. Om de betrouwbaarheid te garanderen en te zorgen dat de bancaire processen optimaal blijven werken, hebben we gezamenlijk met de klant automatisch testen ingevoerd. Elk kwartaal zetten we een verdere stap in deze transitie.”

Hij besluit: “Als end-to-endpartner die het proces draaiend houdt, zijn we 100% betrokken bij de klant en dragen we eraan bij dat er producten worden ontwikkeld waar de klant iets aan heeft. Dat onze aanpak werkt, blijkt uit onze nummer-1-positie onder Nederlandse bedrijven in de sector Development.”

Recente stories