• Jason Stuve
  • Sogeti
  • 8 september 2022

Bij Sogeti kan je alles worden!

BI&A Engineer, RPA-specialisatie en het salestrack

Ontwikkeling staat hoog in het vaandel bij Sogeti. Ik ben als BI&A Engineer begonnen, waarbij ik bij mijn eerste opdracht deel uitmaakte van het RPA-team. Al snel pikte ik interesse en relevante kennis op. Toen werkte ik dus niet alleen aan de business analyse en het uitwerken van de processen, maar ook met het programmeren. Dat was het startpunt voor de verdieping in RPA. Vorig jaar heb ik vanuit mijn eigen netwerk een RPA-project voor Sogeti weten binnen te halen. Dat hele proces gaf mij ontzettend veel energie en ik zag ook de toegevoegde waarde van inhoudelijke kennis bij sales. Na overleg met mijn careermanager mocht ik aan het salestrack gaan deelnemen, waar ik momenteel mee bezig ben. Als ik deze heb afgerond, zal mijn vervolgstap een salesfunctie zijn. Het is onwijs tof om binnen een bedrijf als Sogeti te ondervinden dat er overal kansen liggen als je ze oppakt!

Uitdagende en impactvolle projecten

Impact toevoegen en waarde leveren. Dat is het belangrijkst bij de projecten waar ik aan werk! Op dit moment zit ik in opdracht bij een internationale klant en werk ik aan een datamigratie project. Zo combineer ik mijn BI&A skills met mijn RPA-skills. Geen dag is hetzelfde met verschillende taken en onderwerpen als: SQL queries, dashboarding, problemen analyseren, verbeteringen voordragen en het daadwerkelijk automatiseren van datamigratie. Een ander project was de automatisering van een proces van een klantenservice. Het bedrijf had elk jaar een seizoenpiek waarin veel vragen beantwoord moest worden. Hiervoor werden uitzendkrachten ingehuurd die gemiddeld 3 minuten per vraag nodig hadden. Wij hebben een robot gebouwd die de vragen in 15 à 20 seconden kan afhandelen en dat 24 uur per dag!

Fun bij Sogeti

De collega’s zijn heel fijn en open en dat ben ik toe nu toe nog nergens anders tegengekomen. Je kan met iedereen in gesprek, ook directie. Het voelt als een warm bad. Toen we net in de eerste lockdown zaten bedacht ik als ik dan toch de hele dag binnen zit wil ik wel extra dingen oppakken. Zo heb ik heel veel certificaten gehaald. Zowat voor elk soort tooling die je kan bedenken voor RPA heb ik wel een certificaat. Maar het mooie aan Sogeti is dat het niet per se direct in lijn van je rol hoeft te zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld Prince II, scrum master en ITIL op zak. Daarnaast heb ik ook gesolliciteerd bij het Young Sogeti bestuur. Iemand ging daar toevallig net weg en ik kon meteen starten. Ik ben daar hoofd fun commissie. Ik zorg ervoor dat alle leuke activiteiten onder jonge Sogetisten geregeld worden. Bijvoorbeeld een vossenjacht, drinks in your city waarbij we elke maand een andere plek kiezen om een borrel te organiseren en als kers op de taart hebben we dit jaar een summer event georganiseerd met grote opkomst! Ik ga graag met plezier naar mijn werk. En dat is bij Sogeti geen optie, maar een gegeven.

 

 

BI&A engineer met ambitie?

Wij zijn op zoek naar meer mensen zoals Jason, die aan de slag willen met data en daar verder in willen groeien. Is dit iets voor jou? Lees meer over Sogeti en bekijk de vacatures via www.werkenbijsogeti.nl

Over de auteur

Jason Stuve startte als BI & Analytics engineer, verdiepte zich vervolgens in RPA en is nu bezig met het Sogeti Salestrack. Alles ligt binnen handbereik bij Sogeti en daar weet Jason alles van!

Recente expert-content