• Ivo van der Mark
  • JAJO
  • 28 februari 2023

Wat weet u van …?

Bij het KRO-NCRV programma “De slimste mens” is er één ronde waarin een BN’er iets vertelt, en dan afsluit met de zin: “wat weet u van …”. Het leek me altijd al leuk om dat ook een keer te doen, dus in deze column zie ik mijn kans schoon. Ik ben dan wel geen bekende Nederlander en een column is ook niet direct tweerichtingsverkeer, maar ach, je kan niet altijd met de stroom meegaan! Daar gaan we: “Wat weet u van Team JAJO?”
Ondanks dat je je niet perse had aangemeld voor een potje “de slimste”, leert de Psychologie ons dat je nu toch aan Team JAJO denkt. En ik vind dat meer dan terecht, want het zijn jonge en ambitieuze zeilers die zeker aandacht verdienen.

Nederlandse deelnemer Ocean Race

Team JAJO is de Nederlandse deelnemer aan The Ocean Race VO65 Sprint Cup. De zeilsport en zeker The Ocean Race inspireert en verbindt. Het is een prachtig platform met en richting onze relaties en sluit naadloos aan op onze eigen circulaire ambities. Het is een van de meest prestigieuze zeilevents ter wereld met enorm veel focus op duurzaamheid en circulariteit.

Parallellen met de bouw

Er zijn meerdere parallellen waarom JAJO hoofdsponsor is: samenwerking binnen het team aan boord is noodzakelijk. Maar, ook binnen JAJO is samenwerking de enige manier waarop we de uitdagingen in de bouw- en vastgoedsector kunnen overwinnen. Daarnaast ligt de focus bij het samenstellen van het team op diversiteit en inclusiviteit: zeilers en crew komen uit diverse werelddelen en kennen allerlei achtergronden. De liefde voor de zeilsport bindt hen. Verander het woord zeilsport in bouw en je weet waarom we met zoveel verschillende collega’s in allerlei werelddelen iedere dag ons bed uitkomen. En last but not least: op een relatief kleine zeilboot moeten zo’n 11 zeilers iedere dag innovatief zijn om het beste resultaat te bereiken én zich aan te passen aan de omstandigheden. Ook bij JAJO zeggen wij al heel lang, “We zijn groot genoeg om ertoe te doen, maar klein genoeg om het ook écht te doen!” Aan de slag, dus!
En dan, nog even terugkomend op “De slimste mens” heb je die 80 seconden binnengehaald? Dat lukte als je de volgende vier dingen had benoemd over Team JAJO: teamsport, avontuur, duurzaamheid én samenwerking. En ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe ontzettend trots ik op Team JAJO ben!

Over de auteur

Ivo van der Mark is CEO bij JAJO. De missie Closing the circle, together doelt enerzijds op de dochterondernemingen van JAJO welke actief zijn in alle fasen van de vastgoedcyclus. Anderzijds onderstreept het dat de noodzakelijke verandering in de vastgoedsector alleen mogelijk is door samen te werken met de hele keten van partners, leveranciers, opdrachtgevers en andere bouwbedrijven.

Recente expert-content