• 20 maart 2023

“Je carrière in eigen hand”

De behoefte aan digitalisering en technisch personeel was nooit eerder zo groot. HR-afdelingen over de hele wereld zijn druk op zoek naar toppresteerders. Zo ook bij het wereldwijde techbedrijf Huawei.

Alleen al in Nederland staan er op dit moment zo’n 30 vacatures open bij Huawei. Van Cloud Business Development Manager tot 5G-engineer. Vacatures die niet zo 1, 2, 3 vervuld zijn. Toch mag Huawei niet klagen over belangstelling. Want het bedrijf staat bekend als zeer innovatief. En werknemers zijn uiterst loyaal.

De kleuren van een prisma

Huawei is op zoek naar de meest gemotiveerde kandidaten, vertellen Robin Liu Chifeng en Baruch Lancee – het senior HR-management in Nederland. Robin: “We zoeken mensen die sterk van geest zijn, wendbaar en op zoek naar carrièregroei.” Naar welke kwaliteiten het bedrijf op zoek is, beschrijft hij aan de hand van een glazen prisma. “Van bovenaf zie je een prachtige glazen piramide. Maar bekijk je het prisma vanaf opzij, dan zie je een overzicht van het kleurenspectrum. En dat spectrum verandert als je er vanuit een andere hoek naar kijkt.

Blijven innoveren

“Zo is het ook binnen ons team”, vervolgt Robin. “Ieder heeft zijn eigen waarde en verdienste. We zijn op zoek naar diverse kwaliteiten en talenten. Voorwaarde is wel dat mensen effectief kunnen samenwerken om hun ideeën te versterken en versnellen.” Baruch vult aan: “Wij zijn niet mainstream. Je werkt letterlijk met andere culturen. Door de culturele verschillen moet je wel open minded zijn. En dat leidt weer tot nieuwe ideeën. Wij zoeken mensen die voorbij de horizon kunnen kijken. Op die manier kunnen we blijven innoveren.”

Waarom kiezen voor Huawei?

Waarom zouden mensen kiezen voor Huawei? Baruch Lancee: “Bij Huawei heb je je carrière in eigen hand. Omdat je gedreven bent en vooruit wilt, heb je snel doorgroeimogelijkheden. Je kunt verschillende kanten op: richting het management, maar ook kun je kiezen voor het uitdiepen van expertise door je te specialiseren.” Robin Liu Chifeng: “We verwachten dat je hard werkt en veel levert, er zit een hoog tempo in je werk. Daartegenover staat wel dat je carrière snel kan accelereren.”
Maak kennis met Huawei!

Bekijk onze vacatures

Over de auteur

Baruch Lancee is Senior HR Leader en Chifeng (Robin) Liu is HR Directeur HRD bij Huawei

Recente expert-content