Beginnen met beleggen, maar hoe dan?

Beleggingsstrateeg Judith Sanders werkt bij ABN AMRO MeesPierson en spreekt regelmatig klanten die willen beginnen met beleggen. De interesse in beleggen komt vaak op wanneer ze geld overhouden waarmee ze iets willen doen. Ze hebben bijvoorbeeld hun bedrijf verkocht of een erfenis ontvangen. Maar hoe begin je dan?

Wat maakt de stap om te beleggen zo spannend?

‘De ‘waarom’ van het beleggen is meestal wel duidelijk: beleggen kan een manier zijn om vermogen te behouden, maar ook te laten groeien. De ‘hoe’ van het beleggen, roept meer vragen op,’ vertelt Judith Sanders. ‘Want hoe begin je dan met beleggen? Hoe stap je in? En wat past dan bij je?’

Uit klantgesprekken blijkt dat de risico’s die politieke en economische onzekerheden met zich meebrengen vaak zorgen voor een aarzeling om te beginnen met beleggen. Daarnaast twijfelen mensen regelmatig aan hun eigen kennis. Daarmee stellen ze hun instapmoment in of beginnen ze er zelfs helemaal niet aan. ‘Jammer’, aldus Judith Sanders. ‘Want ja, beleggen brengt risico’s met zich mee. Maar de kans op rendement is er ook. En kennis? Dat is vooral belangrijk als u beleggingen echt helemaal zelf gaat doen.’

Beleggen op een manier die past

Heeft u veel tijd over en kennis van beleggen? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Geen tijd of zin om met uw beleggingen bezig te zijn? Dan kunt u ook het beheer van uw beleggingsportefeuille (deels) overlaten aan een expert. Bij ABN AMRO MeesPierson kunt u kiezen voor ‘Beleggen met Advies’ of ‘Vermogensbeheer’. Bij Beleggen met Advies denkt u beleggingsadviseur met u mee, maar blijft u actief bezig met het beheer van uw portefeuille. Bij Vermogensbeheer laat u het beheer van uw beleggingen over aan een team van beleggingsexperts.

Wat is uw situatie?

Denkt u erover na om te beginnen met beleggen? Of wilt u erachter komen of beleggen wel bij u past? We denken graag met u mee over op welke manier beleggen bij u past, bekijk onze website voor meer informatie.

Wilt u het hele verhaal van Judith lezen? Klik dan hier.

Beleggen kent risico’s, u kunt uw inleg verliezen.

Recente expert-content