Eneco

Eneco

Branche
Energie
KvK nummer
24433142
Opgericht
1995
Aantal medewerkers
3.500
Adres

Eneco Zakelijk
Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam
Telefoon: (010) 890 69 88

 

Website
Social media

Eneco is een duurzaam energiebedrijf. Wij produceren, verhandelen, transporteren en leveren gas, elektriciteit, warmte en andere energieoplossingen. Met ruim 3.500 medewerkers bedienen we meer dan twee miljoen zakelijke en particuliere klanten.

Het bedrijf bestaat sinds 1 juli 2008 uit drie kernbedrijven: het energiebedrijf Eneco, het infrabedrijf Joulz en het netwerkbedrijf Stedin. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Zo zijn wij ontstaan

Het bedrijf ontstond in 1995 uit een fusie van de energiebedrijven van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. In de jaren daarna zijn daar dertien regionale energiebedrijven bijgekomen. De aandelen zijn in handen van 60 Nederlandse gemeenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Het energiebedrijf wil de duurzaamste energiedienstverlener zijn

We behoren tot de schoonste energiebedrijven van Europa. Dat willen we graag blijven. Onze ambitie is dan ook: duurzame energie voor iedereen. Betrouwbaar, betaalbaar en schoon.

Het energiebedrijf in het buitenland

Onze belangrijkste markt is Noordwest-Europa. In België behoren we tot de top vijf van energieleveranciers voor de zakelijke markt. Ook in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk realiseren we onze ambities op het gebied van duurzame energieproductie. We handelen wereldwijd in duurzame energieproducten en CO2-emissierechten.