Aareon

Aareon

Branche
IT
Aantal medewerkers
1.300 (in Europa)
Overige informatie

Cornelis Houtmanstraat 36

7825 VG Emmen

 

Postbus 2036

7801 CA Emmen

 

Telefoon: (0591) 63 01 11

info@aareon.nl

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal), outsourcing en consultancy. Aareon is vertegenwoordigd in 6 Europese landen op 27 locaties en bedient met 1.500 medewerkers meer dan 2.800 vastgoedbedrijven die samen 10 miljoen vhe's beheren. Er werken in Europa inmiddels circa 50.000 gebruikers met oplossingen van Aareon.

Aareon AG is Europa's marktleider op het gebied van softwaresystemen en consultancy voor de vastgoedmarkt.

 

Bedrijfsprofiel Aareon AG

Aareon AG is Europa's marktleider op het gebied van softwaresystemen en consultancy voor de vastgoedmarkt. Haar bedrijfsactiviteiten richten zich op het het optimaliseren van de door IT ondersteunde bedrijfsprocessen van kleine-, middelgrote- en grote vastgoedorganisaties. Hiertoe biedt Aareon een breed assortiment van producten en diensten die bestaat uit consultancyservices, softwareoplossingen, IT-diensten en ondersteuning. Daarnaast regelt zij de bedrijfsprocessen die door klanten aan Aareon zijn uitbesteed. Aareon is al meer dan 50 jaar aanwezig in de markt en heeft in de loop der tijd specifieke branchekennis, IT-competenties en langdurige relaties met een groot aantal klanten en partnerbedrijven ontwikkeld.

 

Aareon’s systemen worden gebruikt door ongeveer 50.000 gebruikers om meer dan 9,5 miljoen VHE te beheren door heel Europa. De Aareon Groep heeft kantoren in 22 locaties in Europa, waarvan 12 in Duitsland.

De leidende positie van Aareon AG als consultancy- en softwarehuis voor de vastgoedmarkt werd in 2009 bevestigd door een omzet van € 153 miljoen en een brutowinst van € 16,3 miljoen. Het bedrijf telt ongeveer 1.300 medewerkers, waarvan 30% buiten Duitsland werkzaam is.

 

Aareon AG is een volle dochter van de in Wiesbaden gevestigde Aareal Bank Groep. De Aareal Bank Groep is één van de leidende internationale en in vastgoed gespecialiseerde banken. Zij richt zich op het segment van gestructureerde vastgoedfinanciering en consultancydiensten. Als de grootste dochter en marktleider in Duitsland is Aareon van strategisch belang voor de Aareal bank in de vastgoedindustrie.