Aareon Alexander Zaal en Peter Hanen. – Digitalisering corporaties

Aareon Alexander Zaal en Peter Hanen. – Digitalisering corporaties

Aareon maakt deel uit van de Europese Aareon Groep, de grootste leverancier van vastgoedsoftware in Europa. In Nederland biedt het softwarebedrijf ook oplossingen om – naast de vastgoedsector – diverse gespecialiseerde sectoren in hun digitalisering te ondersteunen. “Traditioneel leveren we voor de corporatiesector al heel lang ERP-oplossingen”, vertelt commercieel directeur Peter Hanen. “Ook deze sector ondergaat grote veranderingen. De standaardisatie volgens CORA- en VERA-normen biedt nu een ideale kans om digitalisering efficiënt door te voeren. Vanuit onze kennis en ervaring zijn we in staat snel apps en portalen met een ERP-systeem te integreren om deze transformatie vorm te geven.”

“Digitaliseren levert niet alleen onze klanten, maar ook hun partners veel voordeel op”, zegt directeur Wonen Alexander Zaal. “Geautomatiseerde processen worden immers sneller en tegen lagere kosten doorlopen. Digitalisering verhoogt ook de servicebeleving, bijvoorbeeld omdat huurders vierentwintig uur per dag wijzigingen kunnen doorgeven, waar ze ook zijn. Met de opkomst van het Internet of Things gaan we zelfs nog een stap verder. Slimme chips in cv-ketels die zelf een storing aan het ERP-systeem doorgeven, maken dat een monteur nog sneller op pad wordt gestuurd.”

“Ons ERP-systeem is gebaseerd op Microsoft Dynamics AX”, vertelt Zaal. “Microsoft lanceert Microsoft Dynamics 365, een cloud service die onze klanten nog meer mogelijkheden biedt, o.a. door geïntegreerde tools als Microsoft PowerApps en PowerBI.”

“Als partner van Microsoft en lid van de Microsoft Inner Circle profiteren we in onze dienstverlening optimaal van de ontwikkelingen bij Microsoft”, vult Hanen aan.

 

www.aareon.nl

Recente stories