Dat Uniserver onlangs sovereign cloudpartner werd, vindt CCO Martin Olij heel gewoon. “We zouden ons zorgen maken als we het niet werden”, zegt hij. “Wij willen gewoon in alles koploper zijn.”

De toegevoegde waarde voor de partners van Uniserver zit ’m volgens Olij in de eigen diensten die ze boven op de private cloud kunnen aanbieden. “Ze komen bij ons omdat wij als grootste aanbieder in Nederland de beste schaalbaarheid en stabiliteit garanderen. We bieden al ruim twintig jaar IaaS die voldoet aan de hoogste eisen van onze vendoren. Zo zijn we sinds februari dé sovereign cloudpartner van VMware. Dit houdt in dat we koploper zijn, weten waar de data van onze klanten zich bevinden en voldoen aan de gestelde eisen en procedures voor soevereiniteit.”

Hij vervolgt: “We hebben alle IT-uitdagingen al eens meegemaakt. Met onze ervaring helpen wij onze partners met hun klanten, gaan er samen naartoe. Uiteindelijk zijn onze partners tevreden als de IT van hun klanten goed geregeld is. Dit betekent ook dat we op het gebied van hybride cloud voor onze partners te allen tijde de beste kennis in huis willen hebben. Omdat wij van meerdere partners vragen kregen over cloudgerelateerde onderwerpen waar we zelf geen antwoord op wisten, heeft de Uniserver Group, waar wij ook deel van uitmaken, experts als CloudNation en RevoData overgenomen om gezamenlijk de hybride cloud aan te bieden en onze partners goed te kunnen blijven ondersteunen, onder meer met public cloud en AI.”

Olij besluit: “De komende tijd willen we onze positie versterken als goed alternatief voor partijen die niet afhankelijk willen worden van een internationale publieke cloudaanbieder. Die positie willen we binnen Europa verder uitbouwen.”

Recente stories