In deze turbulente periode, mede veroorzaakt door de naweeën van corona en geopolitieke spanningen moet HR als een rots in de branding staan. “Door al die ontwikkelingen is er een personeelstekort ontstaan en dat zal in 2023 niet anders zijn. Ondernemers moeten nu alles op alles zetten om personeel te behouden”, meent Jeffrey Smit, Managing Director van HR-dienstverlener Visma YouServe. “Wat ons onderscheidt en krachtig maakt, is dat wij zowel software als service aanbieden. Juist in deze arbeidsmarkt kan de ondernemer daarom doen waar hij of zij goed in is. Laat ons alle HR-zaken doen. Wij hebben de mensen, de middelen en een berg ervaring.”
Het in 2018 door de Noorse softwaremultinational Visma overgenomen Raet werd in augustus 2021 opgesplitst in Visma Raet en Visma YouServe. Deze laatste onderneming richt zich geheel op de zakelijke markt – bedrijven tussen de 250 en 2500 medewerkers – en is verantwoordelijk voor diensten en software op het gebied van personeelszaken en salarisadministratie.
“We zien in de toekomst ons werk verder automatiseren, digitaliseren en robotiseren”, gaat Smit verder. “Er zijn gewoon minder mensen om die taken uit te voeren. Door de HR-software en -services als eigen organisatie neer te zetten, kunnen wij beter voorzien in de klantbehoeften. Wat we zien is dat jonge medewerkers anders bediend willen worden dan de wat oudere. Wij ontzorgen onze klanten door hier gericht oplossingen voor aan te bieden. Die nieuwe generatie gaat echt niet op een systeem inloggen, maar doet zoveel mogelijk met een app. Een dag vrij nemen doe je gewoon vanaf je smartphone.”

www.youserve.com

Recente stories