Cybercriminaliteit blijft maar groeien. Werden er in 2009 nog 2 miljoen kwaadaardige codes ontwikkeld, in 2015 waren dit er 430 miljoen. Nederland loopt veel risico, zo blijkt uit het jaarlijkse ISTR-rapport van Symantec, de wereldwijde leider in cyberbeveiliging. “Ransomware komt hier drie keer zo vaak voor als elders”, zegt Gregg Gerber, Regionaal Directeur Benelux bij Symantec.

Volgens hem neemt de druk om data te beschermen ook wettelijk toe. “Begin dit jaar is de meldplicht datalekken ingegaan. En in mei 2018 treedt binnen de EU de privacywet (GDPR) in werking. Een firewall is niet genoeg meer om data bij het mobiele werken vanuit de cloud te beschermen. Je kunt cybercriminaliteit alleen het hoofd bieden met één geïntegreerde oplossing binnen één platform.”

 

Symantec heeft recent grote investeringen gedaan om een dergelijk innovatief platform te ontwikkelen. Symantec heeft daarbij gebruikt gemaakt van zijn toonaangevende Threat Protection Technology, maar heeft ook zijn Global Intelligence Network ingezet waarbij 63.8 miljoen sensoren continu mogelijke bedreigingen monitoren in meer dan 157 landen.

 

Met succes, want Gartner noemt Symantec al negen jaar op rij de meest betrouwbare partner in het voorkomen van datalekken.

Volgens Gerber is dit succes mede een gevolg van de partnerships die Symantec met klanten heeft opgebouwd. “Hoe belangrijk software ook is, cyberbeveiliging draait ook om gespecialiseerde vakkennis. En daar is globaal een tekort aan. Dankzij onze schaalgrootte kunnen we met onze Cyber Security Services op ieder moment die kennis leveren aan de beveiligingsteams van organisaties. Zodat bestuurders zich in alle rust kunnen focussen op hun core business.”

 

www.symantec.nl

Recente stories