Pionier met toekomstkansen

Impactcreatie. Inspelen met innovaties vormt daarbij de sleutel. Met inzet van virtuele booths voor events, fraaie online campagnes én een low-codeteam dat de huidige flexibiliteitswens van klanten invult: in twee weken draait een applicatie. Betrouwbaar, zeggen klanten over TRIMM. Een warm bad met prachtige toekomstkansen, zeggen medewerkers.

Pionier met toekomstkansen

TRIMM pioniert met de ontwikkeling van online tools en digital marketing. Dit trendbewuste internetbureau heeft niet alleen alle disciplines onder één dak, maar loopt ook voorop met nieuwe technologieën en innovaties. Dat werkt efficiënt en verfrissend voor klanten die toegevoegde waarde wensen. Ook voor het aantrekken van nieuw talent is deze combinatie een pre. Beau, Fleur en Jeroen geven uitleg en vertellen over de open cultuur. Beau maakt deel uit van het twintig man tellende digitalmarketingteam. Fleur is projectmanager online events en Jeroen leidt de low-codeafdeling. Sinds de oprichting in 1993 is TRIMM nog altijd een van Nederlands actiefste internetpioniers. Met innovatieve oplossingen, digital marketing en hosting & security biedt TRIMM het complete pakket internetdiensten. Grote accounts zijn Grolsch, Philips, Signify, Nexperia, Malvern Panalytical en Mitsubishi.

Open cultuur

Voor Fleur voelt de open cultuur veilig en vertrouwd. “Het is alsof ik al jaren bij TRIMM in dienst ben. Elke dag heb ik veel zin om naar mijn werk te gaan. Ondanks ruim 110 medewerkers kennen we elkaar hier allemaal. Die openheid zie je ook terug in het prachtige vier lagen tellende open pand met veel glas. Op een verdieping zie je zelfs twee verschillende etages.” Jeroen roemt de mentaliteit van het team: “We willen altijd alles beter maken voor de klant én gaan voor het maximale resultaat. Daarbij helpen we elkaar! Een collega zei eens: als ik naar TRIMM reis, ga ik naar mijn vrienden. Dat typeert onze cultuur.” Beau vult aan: “Ondanks verschillen gaan we allen op dezelfde wijze met elkaar om. En de banden met onze klanten zijn hecht. Tegen onze contentmanager zei een klant: jij bent de enige collega die hier niet op de loonlijst staat.”

‘TRIMM is een warm bad met prachtige toekomstkansen’

Het DNA van TRIMM: samen, open en eerlijk. Fleur: “We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Klanten vertellen regelmatig dat wij betrouwbaar zijn.” Jeroen beaamt dat: “Soms verliezen we een pitch en komt de potentiële relatie alsnog bij ons terug.” Beau: “Aansprekende (b2b-)projecten pakt TRIMM van a tot z op. Zo kan ik intern snel schakelen met collega’s. Dat maakt mijn werk zoveel leuker. Wat ons uniek maakt voor klanten, is dat we alles ‘inhouse’ hebben.” Fleur vult aan: “Alle afdelingen versterken elkaar. We hebben voor alle content de specialisten in huis. Voor tekst, video, animatie, banners et cetera. Volgens Jeroen is het ook een kracht dat TRIMM-klanten veilig in de cloud draaien en dankzij slimme digitale marketing hun bereik vergroten.

Talentontwikkelingsprogramma

De voortdurende aanwas van talent wordt gevoed vanuit de intensieve samenwerking met universiteiten en hogescholen. Werkstudenten, stagiairs en afstudeerders volgen het eigen talentontwikkelingsprogramma PIT (Professionals in Training). “Ze krijgen goede persoonlijke begeleiding en draaien mee in een team. Daarbij zien wij ze als volwassen collega’s”, zegt Jeroen. In wekelijkse intervisiesessies delen ze volgens Beau elkaars ervaringen. Fleur vult aan: “Ook leren we van de nieuwe inzichten die ze bij hun opleiding opdoen.” Vaak blijven stagiairs als werkstudent met een bijbaan bij TRIMM werken. Jeroen benadrukt het succes van PIT, met elk halfjaar ruim vijftien studenten. “Een belangrijk deel komt na de opleiding bij TRIMM werken.”

Groei low-code

TRIMM bouwt continu grote platformen, websites en webshops. De lange trajecten kennen veel voorbereiding. Omdat steeds meer klanten nieuwe concepten snel willen valideren, startte de pionier met low-code. Jeroen, die deze afdeling opstartte, legt uit: “Deze modelgedreven wijze van applicaties ontwikkelen maakt coderen visueel in plaats van tekstueel. Samenwerking tussen multifunctionele teams verbetert en workflows verduidelijken voor klanten. Het werk verloopt efficiënter en sneller. Binnen een week realiseren we een applicatie, daarna is er een week designtijd. De oplossing is schaalbaar en gaat jarenlang mee. De gebruikerservaring is optimaal.”

TRIMM omarmt deze vraag naar snelle oplossingen. Het ziet dit als een kans voor klanten die snel willen innoveren. Daarbij komt de kracht van TRIMM om de hoek kijken: de combinatie van alle disciplines in huis is daarbij onontbeerlijk.

Ontwikkeling als mens

De mens staat centraal bij TRIMM. Het biedt een vitaliteitsprogramma, sporten, leuke uitjes en evenementen. Professie en fun zijn prachtig in balans. Ook buiten het PIT-programma bestaat volop ruimte voor doorontwikkeling met het Groeitraject van TRIMM. Na verloop van tijd een nieuwe uitdaging? “Ook bij andere disciplines mag je groeien. Diverse collega’s werkten in vijftien jaar in vier verschillende functies. Je raakt bij TRIMM nooit uitgeleerd!”, besluit Jeroen.

Een oplossing waarbij aan alles is gedacht

Samen stap voor stap werken aan succes

Innovatie toegankelijker maken

Recente stories