“Als organisaties ons benaderen voor outsourcing, kijken we samen naar de mogelijkheden. We streven naar perfect passende dienstverlening”, vertelt Maarten van der Kleij. Hij is manager Outsourcing bij OGD, in 1988 opgericht door vijf studenten van de technische universiteit in Delft. Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 1200 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Enschede en Utrecht.
“We denken altijd vanuit de eindgebruiker,” gaat Van der Kleij verder, “bijvoorbeeld bij de overname van werkplekbeheer. We leren mensen echt omgaan met techniek en laten zien hoe zij zo hun productiviteit kunnen vergroten. Vanzelfsprekend zorgen we daarnaast dat alles technisch perfect in orde is.”
‘We laten klanten zien hoe medewerkers de productiviteit met techniek kunnen vergroten’
Tevreden klanten
Steeds meer, en steeds grotere organisaties herkennen die kwaliteiten. Een voorbeeld is de provincie Gelderland. OGD won de aanbesteding voor het outsourcen van werkplek, servicedesk en infrastructuur voor de meer dan 1800 medewerkers. Verzekeraar Univé, bloemenveiling Royal FloraHolland en KNCV Tuberculosefonds zijn andere, tevreden, klanten.
Outsourcing bepaalt het grootste deel van de dienstverlening van OGD, dat daarnaast businessunits heeft voor detachering en inzet van ICT-professionals, van servicedeskmedewerkers tot consultants (Professional Services), en voor softwaredevelopment.
Vrije bedrijfscultuur
Behalve professionaliteit hebben de units onderling de bedrijfscultuur gemeen, weet Frank Molenaar, manager Softwaredevelopment. “Onze cultuur is inventief en vrij. Wij moedigen iedereen actief aan om nieuwe technieken te ontdekken. De deuren van de directie staan altijd open, zodat je daar met een goed idee meteen terechtkunt. Verder werken we met kleine teams die makkelijk schaalbaar zijn en die een mix kennen van ervaren krachten en aanstormend talent.”
“Nu is het in veel bedrijven hip om zo te werken”, vervolgt Van der Kleij. “Wij werken zo sinds de oprichting.” Er is wel één verschil: de gemiddelde leeftijd ligt nu, met 31 jaar, hoger dan toen. “De meeste werknemers beginnen hier als student. Steeds vaker blijven ze na hun studie, omdat ze hier hun passie voor techniek kwijt kunnen.” En, zo zegt Molenaar, de vrijheid en alles wat OGD naast het werk organiseert willen velen niet missen. Sprekend voorbeeld is Technival, het jaarlijkse techniekfeest voor werknemers, familie, vrienden, klanten en samenwerkingspartners. “‘Je baan is meer dan werk’ is niet voor niets ons motto.”
Perfecte werkplekervaring
Application landscaping
- Computable 100 - 2018
- Olaf Boschman
- Fjodor Buis
- Download artikel