Volop ontwikkelmogelijkheden voor ICT’ers

ICT-ontwikkelaars zijn de drijvende kracht achter DSW. Ruim 200 collega’s werken in 25 scrumteams aan continue vernieuwing van de applicaties die een zorgverzekeraar nodig heeft. Die applicaties zijn helemaal zelf gebouwd om met innovaties altijd voorop te lopen. Dat doet DSW ook.

Volop ontwikkelmogelijkheden voor ICT’ers

“ICT is heel belangrijk voor DSW”, vertelt Evi Gideonse. “Elke twee weken hebben we een release naar productie voor álle applicaties. Geen enkele andere grote bank of verzekeraar doet dat op die schaal in zo’n hoge frequentie. Dit is ingewikkeld, want tussen de systemen bestaan heel veel afhankelijkheden. Samenwerking in een prima sfeer is dan heel belangrijk, met een goede balans tussen doelgerichtheid, gezelligheid en techniek.”

‘DSW heeft een goede balans tussen doelgerichtheid, gezelligheid en techniek’

“Met elkaar bouwen we alle applicaties die de zorgverzekeraar gebruikt”, vervolgt haar collega Erik Kant. “We zijn daarbij innovatief en ook weleens eigenwijs in de keuzes die we maken. Dat pakt meestal goed uit. Niet voor niets worden onze systemen ook nog door een aantal andere zorgverzekeraars gebruikt. We zijn dus ook softwareleverancier.”

Maatschappelijk betrokken

“DSW is een platte, informele organisatie”, aldus Kant. “Iedereen krijgt de kans en de mogelijkheden om zich toe te leggen op datgene waarin hij of zij goed is. Mijn werk als architect is technisch heel interessant en uitdagend, omdat we een heel complexe infrastructuur hebben.”

Daarnaast is DSW ook maatschappelijk betrokken. Zo ondersteunt de zorgverzekeraar onder andere Project March in hun ontwikkeling van een exoskelet, bedoeld om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen.

Uitdaging en ontwikkeling

De lat ligt behoorlijk hoog, benadrukt Gideonse, die net als meer dan 90% van haar collega’s een exacte academische opleiding heeft. Een achtergrond in informatica is geen must. “Ik ben hier begonnen als trainee en heb hier leren programmeren. Dat doe ik nog altijd. Er zijn genoeg uitdagingen, bijvoorbeeld met blockchain, cloud of chatbot. Ik doe tegenwoordig ook werving van nieuwe ICT-collega’s, omdat ik dat leuk vind.”

Kant heeft wel een informatica-opleiding. Na twee jaar bij een detacheringsbureau te hebben gewerkt is hij weer terug bij DSW. “Het was voor mij goed om te ervaren dat het gras elders niet groener is. Ik hou van de sfeer hier en ik kan me hier heel goed ontwikkelen.”

Bijna alle medewerkers worden intern opgeleid

Bedenken van creatieve oplossingen binnen een complexe omgeving

Recente stories