• Ivo van der Mark
  • JAJO
  • 14 maart 2023

Met een doel en een kompas kom je een heel eind

Soms moet je iets nieuws introduceren om mensen mee te nemen. Om iedereen op een golf van enthousiasme te krijgen. Stilstaan is namelijk geen optie als het aan ons ligt. Als CEO van JAJO vind ik het dan ook logisch dat we ruimte maken in onze bedrijfsvoering voor nieuwe initiatieven.

Samen kunnen we het verschil maken

Binnen JAJO introduceerden we kortgeleden onze nieuwe creatieve conceptontwikkelaar “Revolve Development”, zij gaan voor 100% geluk en 0% CO2. Tegelijkertijd zijn andere collega’s bezig met een initiatief waar we JAJO-breed gaan werken aan de beste ideeën om nog innovatiever, duurzamer en circulairder te werken. Heerlijk, die neuzen dezelfde kant op! Máár ik hoor jullie denken: “Ivo, zei je niet in je eerdere columns dat jullie het niet alleen kunnen?” Klopt. Ik geloof echt dat we het verschil alleen kunnen maken met de hele keten, dus door samenwerking met partners, leveranciers, opdrachtgevers en andere bouwbedrijven.

Inspireren en activeren

Iedere partij heeft hierin zijn eigen kwaliteiten. Onze dochteronderneming New Horizon levert bijvoorbeeld steeds meer circulaire bouwmaterialen en we werken aan pilots met duurzaam beton. Máár, naast het fysiek werken met betere en herbruikbare producten, zie ik hier voor JAJO ook een belangrijke rol weggelegd als inspirator. Onze sector staat nou eenmaal niet bekend als “early adaptor” die innovatie omarmt vanaf dag 1, maar gelukkig komt daar samen weer om de hoek kijken. We kunnen namelijk veel leren van anderen. En dát is dan weer een andere uitdaging die we zijn aangegaan. In januari introduceerden we “Kompas in Vooruitgang”.

Kompas in Vooruitgang

Dit platform biedt het podium om bouw- en vastgoed professionals op weg te helpen op weg naar een duurzame toekomst. Met best practices, kennis en inzichten. We volgen de zeilers van Team JAJO om best practices op te halen uit de hele wereld, maar halen ook dichterbij huis kennis op. Vertelt door jonge én ervaren bouw- en vastgoed professionals. Onlangs leerde ik al van alles over een slimme thuisbatterij en hoe vastgoed een belangrijke bijdrage kan leveren aan diversiteit en inclusie.
Mag je trouwens ongegeneerd reclame maken in een column? In dat geval raad ik je aan op LinkedIn Kompas in Vooruitgang te volgen, voor je wekelijkse portie onderbouwde inspiratie. En schroom niet om ons ook te inspireren!

Over de auteur

Ivo van der Mark is CEO bij JAJO. De missie Closing the circle, together doelt enerzijds op de dochterondernemingen van JAJO welke actief zijn in alle fasen van de vastgoedcyclus. Anderzijds onderstreept het dat de noodzakelijke verandering in de vastgoedsector alleen mogelijk is door samen te werken met de hele keten van partners, leveranciers, opdrachtgevers en andere bouwbedrijven.

Recente expert-content