SAP Nederland

SAP Nederland

Branche
Software Development
KvK nummer
16053535
Opgericht
1972
Aantal medewerkers
>100.000 ww
Adres

SAP Customer Experience
Amerikastraat 10
5232 BE ‘s-Hertogenbosch
Telefoon: (073) 645 75 00 | 0800 020 00 09
E-mail: j.van.dongen@sap.com | arjen.hof@sap.com

 

Website
Social media

Over SAP

SAP is een van ’s werelds toonaangevende producenten van software voor het managen van bedrijfsprocessen en ontwikkelt oplossingen die effectieve dataverwerking en informatiestromen tussen organisaties mogelijk maken.

Overzicht

Het bedrijf werd opgericht in 1972 en heette aanvankelijk System Analysis Program Development (Systemanalyse Programmentwicklung), later afgekort tot SAP. Sindsdien is het uitgegroeid van een kleine startup met vijf personen tot een multinationale onderneming met meer dan 105.000 medewerkers wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Walldorf, Duitsland.

Met zijn originele SAP R/2- en R/3-software zette SAP de standaard voor ERP-software (enterprise resource planning). Nu tilt SAP S/4HANA ERP naar een hoger niveau door de kracht van in-memory computing te gebruiken om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken en geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning te ondersteunen.

De geïntegreerde applicaties verbinden alle bedrijfsonderdelen met een intelligente suite op een volledig digitaal platform. Daarbij wordt het oude, procesgestuurde platform vervangen. Tegenwoordig heeft SAP meer dan 230 miljoen cloudgebruikers, meer dan 100 oplossingen voor alle zakelijke functies en het grootste cloudportfolio van elke provider.

Christian Klein (41) leidt het bedrijf als CEO in de Executive Board van SAP SE en is de jongste CEO bij een DAX-onderneming.