Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel

Branche
Dienstverlening
Aantal medewerkers
250
Website
Overige informatie

Locatie Den Haag
Koningskade 30
2596 AA Den Haag

Contact Kamer van Koophandel Nederland

De Kamer van Koophandel Nederland is op bovenstaand adres gevestigd. Onderstaand postbus- en telefoonnummer zijn niet bedoeld voor vragen van ondernemers.

Postbus 171
2501 CD Den Haag
Telefoon: 070-3143400

De Kamer van Koophandel Nederland

De regionale Kamers van Koophandel hebben de Kamer van Koophandel Nederland als gemeenschappelijk service-instituut. Alle Kamers van Koophandel zijn lid van de Kamer van Koophandel Nederland.

De Kamer van Koophandel Nederland wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de Kamers van Koophandel, de Algemene Ledenvergadering en het bestuur. De Kamer van Koophandel Nederland heeft een omzet van meer dan 30 miljoen euro en telt circa 250 medewerkers.

Er zijn 12 Kamers van Koophandel in Nederland. Het regionale bedrijfsleven heeft grote invloed op het reilen en zeilen van de KvK.

Missie

De Kamer van Koophandel heeft de volgende missie:

“Wij stimuleren en ondersteunen succesvol en vernieuwend ondernemerschap en bevorderen een gunstig ondernemersklimaat.”

Voor het uitvoeren van deze missie zijn 3 taken belangrijk:

Registreren
De Kamer van Koophandel is de belangrijkste partner van de overheid bij het realiseren van de basisregistratie voor ondernemingen en rechtspersonen. De gegevens die de Kamers van Koophandel vastleggen in het Handelsregister zijn betrouwbaar, compleet, kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk voor ondernemers en overheid.

Informeren
De Kamer van Koophandel vormt de schakel tussen overheid en ondernemers bij informatieverstrekking en uitvoering van ondernemerschapsbeleid. We zijn een laagdrempelige instantie voor (aspirant-)ondernemers en we verstrekken betrouwbare informatie over veel verschillende onderwerpen.

Stimuleren
De Kamer van Koophandel wil ook in de toekomst een toonaangevende rol blijven spelen in het stimuleren van de economische ontwikkeling in de regio. Onze sterke punten daarbij zijn: positie tussen de ondernemers op lokaal en regionaal niveau, daarmee een grote kennis van de regio en de ondernemers, een onafhankelijke positie, organiserend vermogen, financiële ruimte en deskundige mensen om projecten op te zetten.