‘Mensen werken hier met passie’

De Kamer van Koophandel (KVK) drijft op de kwaliteit van zijn werknemers. Om het bedrijfsleven met raad en daad terzijde te staan als het gaat om ondernemersvraagstukken, maar ook om complexe IT-vraagstukken op te lossen. Passie en trots zijn de drijfveren, stelt RvB-voorzitter Greet Prins.

‘Mensen werken hier met passie’

KVK stijgt enorm in de overall ranking én heeft een hoge notering op klantgerichtheid. Greet Prins schrijft dit volledig op het conto van de werknemers: “Onze mensen hebben de passie om ondernemers van dienst te zijn, bijvoorbeeld om ingewikkelde vraagstukken rondom wet- en regelgeving inzichtelijk te maken. Maar ook werken ze hard om het inschrijven van een nieuw bedrijf soepel te laten verlopen. Daarmee kunnen we de kwaliteit van de gegevens van het Handelsregister garanderen.”

Coronaloket

Wet- en regelgeving kan een complexe materie zijn. Om dit inzichtelijk te maken heeft KVK verschillende hulpmiddelen tot z’n beschikking. Deze variëren van sessies voor starters tot webinars over een breed scala aan onderwerpen. Zo heeft het Coronaloket tijdens de pandemie tientallen miljoenen bezoekers getrokken die hier hun licht konden opsteken over actuele regelgeving op ondernemersgebied. “Direct na het bekend worden van specifieke maatregelen konden ondernemers daarover uitgebreide informatie vinden bij dit loket”, aldus Prins.

‘We adviseren alle ondernemers, van klein tot heel groot’

De ruim 1800 werknemers variëren van IT’ers tot adviseurs en ondersteunende diensten. Prins: “De uitdaging intern is dat wij vanuit verschillende invalshoeken met elkaar in gesprek blijven; zo kunnen we onze maatschappelijke functie zo goed mogelijk uitvoeren.”

Breed werkgebied

Mensen zijn er om verschillende redenen trots op dat ze bij KVK werken: “Voor IT’ers vormen onze complexe IT-systemen ten dienste van het handelsregister een uitdaging. En onze adviseurs zijn er trots op dat ze kunnen helpen bij het inzichtelijk maken van complexe vraagstukken. Dit komt mede door de breedte van het werkgebied. We adviseren alle ondernemers, van zzp’ers tot banken en verzekeraars.”

Mensen werken hier met plezier, stelt ze. “Dat blijkt wel, want naast het nodige jonge talent hebben we ook mensen in dienst die al 25 of 30 jaar bij ons zijn. Hier zijn we heel blij mee, want we investeren fors in hun kennisniveau en maken hier graag voor de langere termijn gebruik van!”

Veilig en verantwoord zaken doen

Recente stories