Cordaan

Cordaan

Branche
zorgaanbieder
KvK nummer
34229005
Opgericht
2008
Aantal medewerkers
5.400
Adres

Cordaan
Bezoekadres Havengebouw
De Ruijterkade 7
1013 AA Amsterdam

Postadres:
Postbus 1103
1000 BC Amsterdam|
Telefoon: (020) 435 63 00
E-mail: info@cordaan.nl

Website
Social media

Cordaan is er voor iedereen die zorg, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Voor ouderen met dementie of lichamelijke ongemakken, voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en voor mensen met psychische problemen. Afkomst, religie, leeftijd of beperking spelen geen rol; die verschillen geven Cordaan juist kleur.

Voor jong en oud

Cordaan richt zich op mensen die korte of lange tijd verpleging, verzorging, begeleiding en/of ondersteuning nodig hebben. Wij bieden ondersteuning aan mensen, van jong tot oud. Aan mensen die aangewezen zijn op verzorging en verpleging, aan mensen met een verstandelijke beperking en aan mensen met chronische psychische problemen. Zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Liefst thuis, in hun eigen omgeving. Of, als dat niet kan, in een zorgomgeving waar mensen zich veilig voelen.

Dicht bij mensen

Cordaan biedt die zorg en begeleiding kleinschalig, in en rond verschillende locaties maar ook gewoon in de wijk, zo veel mogelijk thuis of ‘als thuis’. Het stimuleren van ieders mogelijkheden staat hoog in het vaandel. Wij respecteren en waarderen zelfstandigheid en eigen keuzes. Iedereen moet zo veel mogelijk het leven kunnen leiden dat hij of zij wenst, liefst zo lang mogelijk in de eigen omgeving. En als dat niet meer kan, op een veilige en gastvrije woonzorglocatie. De kernwaarden die leidend zijn bij het werk van Cordaan zijn: kleurrijk, stimulerend, vertrouwd, vriendelijk, zorgzaam en dichtbij.

De organisatie

Cordaan biedt jaarlijks 20.000 mensen voor een langere of kortere periode zorg vanuit 120 locaties en 60 thuiszorgteams in alle wijken van Amsterdam en Diemen, maar ook in Huizen en Nieuw-Vennep. Dat doen we met bijna 5.400 medewerkers en ruim 2.000 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties. Als één van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam wil Cordaan verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad.

Achtergrond

Cordaan is ruim 10 jaar gelden ontstaan uit de fusie van de Verenigde Amstelhuizen en IJlanden. Vervolgens hebben Stichting AGO en Amsterdam Thuiszorg zich aangesloten en begin 2014 ook de Joodse ouderenzorginstelling Beth Shalom.

Medewerkers bij Cordaan zijn professioneel, werken met plezier en voelen zich gewaardeerd om hun inzet, betrokkenheid en aandachtige zorg.