Allianz Nederland Groep

Allianz Nederland Groep

Branche
Finance - Verzekeringen
Aantal medewerkers
>150.000
Website
Overige informatie

Coolsingel 139

3012 AG Rotterdam

 

Postbus 64

3000 AB Rotterdam

 

Telefoon: 088-577 15 56

E-mail: info@allianz.nl

 

Twitter @AllianzNL

LinkedIn: www.linkedin.com/company/allianz-nederland

Allianz Nederland is een onderdeel van Allianz Group, één van de grootste financiële instellingen ter wereld met ruim 75 miljoen klanten. Allianz is een bedrijf met een krachtig imago, een internationale strategie en een stevige vermogenspositie. Wereldwijd dragen zo’n 155.000 medewerkers in ruim 70 landen bij aan het behoud van de leidende positie van Allianz. Als geheel wil Allianz Nederland graag worden gekend en herkend als een flexibele en marktgerichte groep met grote kennis van zaken en goede dienstverlening.

De strategie van Allianz Nederland kent vier elementen, in willekeurige volgorde:

1. Focus

Allianz Nederland is een topverzekeraar met sterke posities in de drie kernmarkten levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer.

  • In de schademarkt zijn wij één van de grootste spelers, met name in de branches Brand en Motorrijtuigen.  
  • In de levenmarkt is Allianz Nederland aanbieder van flexibele financiële producten en onderscheidt zich als intermediair- maatschappij met een gedegen backoffice. 

  • In de markt voor vermogensbeheer is Allianz Nederland Asset Management al vele jaren succesvol met diverse beleggingsfondsen.

Als distributiekanaal kiezen wij voor het onafhankelijke intermediair. Het is onze overtuiging dat een langdurige relatie van het intermediair met de klant een belangrijke toegevoegde waarde biedt. Daarom bieden wij het intermediair voortdurend professionele ondersteuning in de dagelijkse adviespraktijk.

2. Operational excellence

Allianz Nederland wil een passende oplossing leveren aan het intermediair en de klant. Daarvoor moeten de administratieve processen en de ondersteuning aan het intermediair op hoog niveau staan.

3. Performance

"Winst boven groei" is een gulden regel binnen onze groep. Winst zien wij als voorwaarde om in onze kernmarkten ook in de toekomst succesvol te kunnen investeren in vernieuwende producten, en tegelijk de hoogste kwaliteit en zekerheid te kunnen bieden aan klanten en het intermediair.

4. Uitdagende werkomgeving

Professionele medewerkers met kennis van zaken zijn voor Allianz Nederland van levensbelang. Daarom besteden wij veel aandacht aan de opleidingsmogelijkheden voor het personeel. Medewerkers krijgen veel eigen verantwoordelijkheid.