Verduurzaming en energietransitie

Verduurzaming en energietransitie

Bedrijven die tijdelijk gespecialiseerde, hoogopgeleide technici zoeken voor grote, innovatieve projecten, komen onvermijdelijk terecht bij The Specialist Group (TSG). De voornaamste pijlers van TSG zijn STAR (ervaren technisch specialisten), Or-Quest (ingenieurs in het noorden van Nederland) en Sentijn (talentvolle ingenieurs).

TSG heeft 2500 specialisten in dienst, onder wie ook zzp’ers. En dat in alle sectoren waar de energietransitie gestalte krijgt, van bouw- en infra tot petrochemie en hernieuwbare energie. Grote klanten zijn onder meer TenneT, Gasunie, BP en Stedin.

“STAR is marktleider in Nederland en België en hard op weg dat ook in Duitsland te worden”, zegt CEO Sil Hoeve. “Door onszelf voortdurend af te vragen wat beter kan, willen we een betrouwbare partner zijn voor klanten en een betrouwbare werkgever voor onze mensen – zij zijn cruciaal voor de verduurzaming.”

“De extreme krapte op de arbeidsmarkt is voelbaar, zeker in techniek, en helemaal rond verduurzaming en energietransitie, de thema’s van deze tijd”, zegt Hoeve. ‘Maar we doen er alles aan om specialisten te werven, te selecteren en op te leiden om zo onze klanten te kunnen blijven helpen.”

TSG leidt zelf mensen op, laat hen ervaring opdoen bij klanten en schoolt daarnaast zij-instromers en buitenlandse ingenieurs bij. Hoeve: “Deze generatie heeft de sleutel van de energietransitie in handen. En bij ons krijgen ze de kans zich voortdurend te verbeteren en ervaring op te doen bij de meest uitdagende projecten.”

“We moeten nog zichtbaarder worden. Onze kracht zit in marktkennis, volume en langjarige relaties. Het is mijn doel dat klanten ons zien als een Volvo; betrouwbaar, veilig en kwalitatief, terwijl er een Lamborghinimotor onder de motorkap zit.”

www.thespecialistgroup.com