“Talent vanuit kracht laten presteren”

“Talent vanuit kracht laten presteren”

De krapte op de arbeidsmarkt dwingt bedrijven om stil te staan bij de manier waarop ze hun talenten ondersteunen. “Niet uit softheid”, zegt arbeids- en organisatiepsycholoog Flores van Emmerik van HR-adviesbureau Dijk & Van Emmerik. “Het gaat om concurrerend vermogen en groei.”

Wie werknemers onvoldoende begeleidt of helpt persoonlijk te groeien laat ze niet vanuit hun kracht presteren. “Dit kost tijd en geld.” Het specialistische HR-bureau Dijk & Van Emmerik ondersteunt daarom met assessments, outplacement, coaching en reintegratie. “De aandacht voor ontwikkeling leidt tot inzicht en perspectief en daar profiteert ook de organisatie van.”

Talent is lastiger te vinden en de huidige medewerkers willen groeien in een goed functionerend team. Interne communicatie, coaching en zelfkennis zijn daarom van belang. De hiërarchische werkwijze is op veel plekken verleden tijd, maar vrijheid leidt soms tot vrijblijvendheid. “Mensen hebben moeite om met elkaar in gesprek te gaan en fouten te benoemen. Er is behoefte aan onderling begrip en eigenlijk wil iedereen vooruitgang.”

Het draait om een positief leerklimaat. “Alleen zo wordt duidelijk wat medewerkers willen en kunnen en ontstaat de motivatie om nieuwe vaardigheden te leren.” Dat is, zo beseft hij, een flinke uitdaging. “Je leeft immers ook met de waan van de dag. Aandacht is niet altijd een vanzelfsprekendheid.”

Juist de bescheiden grootte van het tienkoppige Dijk & Van Emmerik zorgt ervoor dat het bureau hierbij op persoonlijke wijze kan helpen. “Het resultaat? Naast een daling van het verloop en ziekteverzuim neemt de aantrekkingskracht toe. Groeien en concurreren lukt alleen met de juiste mensen op de juiste plek.”

Recente stories