PIM-slim

PIM-slim

Pimcores open-sourceplatform voor product information management en master data management (PIM/MDM) gooit hoge ogen in deze gids. Wat maakt dit platform zo succesvol in Nederland?

Toen Pimcore in 2009 begon, werd Youwe een van zijn eerste strategische partners. Henk Mensinga, director of product implementation bij Youwe, legt uit waarom: “Dankzij de speciale set-up is het Pimcore-platform veel méér dan een PIM-oplossing. Het lost de problemen van onze klanten effectief op. Neem Quooker. Dat bedrijf heeft maar een paar producten, maar gaat enorm secuur om met de productendata en gebruikt die data voor een aantal doeleinden. Quooker beheert zelfs zijn gebruikshandleidingen in Pimcore. Een ander voorbeeld is Vivisol, dat zuurstoftherapieën levert. Zij vroegen ons om een platform dat zowel voorziet in de patiëntinformatiebehoefte van artsen als in de leveringsbehoefte van de patiënten. Ook onderhouden we hun PIM-platform en het platform van het backofficesysteem, dat SAP en Salesforce integreert. Met Pimcore kunnen we voor deze applicaties de verschillende modules bouwen.”

Dietmar Rietsch, CEO en medeoprichter van Pimcore: “Inmiddels werken er wereldwijd zo’n 110.000 bedrijven met Pimcore. Dit jaar investeren we al onze middelen in het product. Begin mei zullen we op het OMR Festival, hét congres voor de digitale wereld, onze routekaart presenteren, met een aantal echte gamechangers. Zo kijken we vooruit naar verdere groei en helpen we onze partners en klanten, terwijl we de wereld meer bewust maken van het Pimcore-platform. Er komen spannende tijden aan, zowel wat betreft het product, de technologie zelf als onze functionele mogelijkheden.”

Recente stories