Interxion is misschien wel het best bewaarde geheim in de IT.  Met ruim vijftig datacenters in Europa groeit het bedrijf hard. Voor HR Director Gaby Nooijen ligt de nadruk op het vinden van mensen die passen bij de filosofie van het bedrijf: operational excellence.

Hoewel doorgaans een technische achtergrond nodig is, kijkt ze in de werving breder dan de IT alleen. “Zo trekken we ook geregeld talent aan onder mariniers. Er is nadrukkelijk oog voor iemands persoonlijkheid. De gedrevenheid om gestandaardiseerd te werken en klanten kwaliteit te leveren is voor ons cruciaal in een profiel.”

Om in tijden van groei dit kwaliteitsniveau te behouden, is het volgens Nooijen des te belangrijker de cultuur te waarborgen. Hoe ze dat doet? “Mensen zijn vaak onder de indruk van de open sfeer hier. Doordat we een platte organisatie zijn is het met 110 medewerkers toch goed mogelijk elkaar te kennen. Daarmee behouden we onze eigenheid.”

Wat helpt is Interxions aandacht voor de betrokkenheid. Met onder meer gezonde maaltijden, een eigen gym en een aandelenprogramma is voor een prettige werkomgeving gezorgd. Minstens zo invloedrijk is de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Nieuw is bijvoorbeeld de coaching waarmee medewerkers een aantal keer per jaar kijken naar hun next step. “We stimuleren het om het juist in de breedte te zoeken. Engineers groeien bijvoorbeeld geregeld na een paar jaar door.”

Behalve dat Interxion daarmee op persoonlijke behoeften inspeelt, bereidt het zich zo voor op de toekomst. “Onze sector is continu in beweging. Wie ook over vijf jaar naar perfectionisme streeft moet mee veranderen. Het is een soort Formule 1: door telkens te tweaken bereiken we een groots effect.”

Recente stories