Kennisdeling, anticiperen door een nieuw samenwerkingsmodel

Kennisdeling, anticiperen door een nieuw samenwerkingsmodel

CMS behoort tot de toonaangevende juridische dienstverleners in Nederland. Managing Partner Dolf Segaar ziet veel vernieuwing binnen de advocatuur. “Innovatie is nu vooral gericht op verdienmodellen en digitalisering. Daarin zijn we heel actief, bijvoorbeeld door juridische modellen kosteloos digitaal ter beschikking te stellen.”

Nu de wet- en regelgeving steeds complexer wordt, hebben ondernemingen minder zekerheid over toekomstige ontwikkelingen. Segaar pleit daarom voor een nieuwe benadering. “We bewegen weg van de traditionele dienstverlening die voornamelijk dossier gericht is. Wij zetten steeds meer in op de relatie met de cliënt. Wij vinden een bredere samenwerking met cliënten belangrijker. Dat vind je ook terug in onze visie “Your World First”. Samen met cliënten kijken we naar complexe maatschappelijke en juridische vraagstukken die op cliënten afkomen, zoals bijvoorbeeld de ingrijpende wetswijzigingen voor het databeheer of de toenemende regeldruk rondom toezicht. We werken daarin samen met cliënten, wetenschappers en kennisinstituten en behandelen met hen bredere onderwerpen dan alleen juridische.

Zo stimuleren we kennisdeling en ondersteunen we ondernemers in hun lange termijn visie. We zien die nieuwe wijze van dienstverlening en onze betrokkenheid terug in de waardering van onze cliënten. Onze ranking op de verschillende kwaliteitslabels stijgt nog steeds.” CMS adviseert cliënten wereldwijd bij internationale juridische en fiscale vraagstukken en is met 59 kantoren actief in 30 landen. Deze kantoren hebben een lange traditie in hun samenleving. Ze kennen de lokale wetgeving en cultuur en hebben een goede feeling met diverse maatschappelijke netwerken. CMS levert een breed scala aan diensten in gespecialiseerde sectoren, waaronder Corporate/M&A, Energy, Lifesciences, Banking & Finance en Real Estate.

www.cms-dsb.com

Recente stories