Happy healthy

Happy healthy

De toenemende personeelsschaarste is de grote uitdaging van deze tijd. Als je al goede mensen hebt, hoe zorg je er dan voor dat ze bij je blijven? Het antwoord komt van PwC.

“Als strategische kennispartner op het gebied van people and organization zien we dat veel opdrachtgevers hiermee worstelen”, aldus PwC-partner Bas van de Pas. “We kijken altijd eerst welke impact je als bedrijf hebt op je werknemers. Welke risico’s zijn er? Vraag je niet te veel van je mensen, waardoor het ziekteverzuim stijgt? Maar ook: welke mogelijkheden heb je om het leven van je mensen te verbeteren? Daar komt het sociale aspect om de hoek kijken. Een factor die steeds belangrijker wordt. De S van ESG.

“Wil je mensen houden, dan is salarisverhoging niet altijd zinvol. Voor je het weet, doet de concurrent dat ook. Zorg daarom dat je mensen het goed hebben. Maar hoeveel moet je investeren in de wellbeing van je medewerkers? Hoe verleid je mensen om meer uren te gaan werken als daar ruimte voor is en hoe help je ze om het ziekteverzuim omlaag te brengen? Bij PwC gebruiken we daarvoor people analytics. Op basis van analyses en visualisaties ontwikkelen we de juiste strategie. Belangrijk is in ieder geval dat je de mens centraal stelt. Door naast de cijfers en analyses drie factoren in de gaten te houden waar je medewerkers beter van worden: gezond blijven, happy zijn en het benutten van hun talenten.

“Tot slot speelt sustainability van je bedrijf een steeds grotere rol. De CSRD-richtlijn komt eraan. Voor veel bedrijven nu nog niet verplicht, maar het zal wel gezien worden als best practice. Voor toekomstige medewerkers een mooie lakmoesproef om te zien hoe het er bij een bedrijf echt aan toegaat.”

Recente stories