“Gezichtsherkenning roept soms gemengde reacties op als het gaat om privacy. Terwijl, alle nieuwste telefoons openen op basis van gezichtsherkenning en dát vindt iedereen prima”, zegt Dick Fens, CEO, “Gemak dient de mens, maar er zijn ook privacy-regels en wij hebben die regels als uitgangspunt genomen voor onze oplossing” 20face is een Nederlandse scale-up en spin-off van de Universiteit Twente, gespecialiseerd in privacy-proof gezichtsherkenningssoftware. In de samenwerking met technologie partners richt 20face zich op software en privacyregels en partners op toegangsoplossingen. Zo hebben wij een uniek platform dat de gebruiker, met zijn toestemming, contactloos toegang verleent tot kantoor, fitnessclub of stadion. Het beheer van pasjes en de eventuele fraude ervan is daarmee verleden tijd. Een onafhankelijke ethical board ziet toe op het volgen van de privacyregels.

Gezichtsherkenning neemt vlucht

Sinds 2018 heeft 20face in verpleeghuizen, events, stadions en kantoren gezichtsherkenning gerealiseerd. We kijken ook naar musea en pretparken. Intussen vervangen bedrijven de receptioniste door een barista – die door onze software geholpen, ziet of de gebruiker toegang heeft, terwijl de cappuccino klaar staat. Contactloze toegangscontrole neemt een vlucht als de kantoren straks weer opengaan; naast de hygiëne is het makkelijk om aantallen bezoekers bij te houden én goedkoper dan pasjes. We zijn zover dat gezichtsherkenning met mondkapje ook mogelijk is.

Wees welkom!

Onze technologie zal de ontvangst van mensen in de toekomst echt veranderen. Het zal lijken dat kantoren voor iedereen open zijn, maar voor de mensen die geen toegang hebben blijven deuren dicht. Toegang komt zo in een nieuw licht te staan.

Recente stories