Een bewuste keuze voor audit

Een bewuste keuze voor audit

Toen Qconcepts 12,5 jaar geleden werd opgericht, was er een duidelijke filosofie: hoge kwaliteit leveren door een focus op audit. “In onze markt zie je veel full-service accountantskantoren”, zegt Cor Pijnenburg, partner en medeoprichter van het bedrijf. “Die doen heel veel, van belastingadvies tot juridisch advies en de controlepraktijk. Wij kozen destijds al bewust voor een focus op de controlepraktijk.”

Qconcepts heeft daarom alleen accountants in dienst. Mensen met ervaring, bovendien. “Wij proberen accountants aan te trekken met werkervaring”, zegt Pijnenburg. “Senior professionals, met een passie voor het vak. Na een x-aantal jaar in de audit zijn velen van hen de werkdruk beu en maken ze een keuze: ga ik naar het bedrijfsleven, of blijf ik in de audit? Wij proberen deze groep in het vak te houden. Bij ons kunnen collega’s werken zoals ze willen: zelf hun dag indelen, hun eigen team aansturen, en ambities werkelijkheid maken.”

Die werkwijze leidt tot tevredenheid onder de werknemers van Qconcepts, maar is ook goed voor de klant, legt Pijnenburg uit. “Natuurlijk hebben we weleens wisselingen in onze teams. Maar doordat onze mensen expliciet de keuze voor accountancy hebben gemaakt, blijven ze gemiddeld langer bij ons werken. Bij de jaarlijkse controle komt de klant daardoor vaak dezelfde accountants tegen. Dat is prettig.”

Inmiddels is Qconcepts het snelst groeiende accountantskantoor in de Nederlandse auditmarkt, met circa 150 medewerkers. De focus ligt op een aantal sectoren, waaronder het mkb, woningcorporaties, healthcare en non-profit. Én Qconcepts staat voor het eerst in de MT1000. Pijnenburg: “Daar zijn we heel trots op. Het is een mijlpaal.”

www.qconcepts.nl

Recente stories