Duurzame oplossingen voor klanten én personeel

Duurzame oplossingen voor klanten én personeel

In de automotive branche wil Amega Groep vooroplopen op het vlak van verduurzaming, vertellen directieleden Kees Peels, Niels ter Brake en Leen de Koning.

“Duurzame mobiliteit is essentieel voor de filosofie van Amega”, aldus Ter Brake. “Met het oog op het klimaatakkoord en de stikstofcrisis, hebben wij onze missie en visie ten aanzien van duurzaam ondernemen aangepast.”

Maar waarom wil Amega hierin vooroplopen? De Koning: “De vraag naar mobiliteit blijft stijgen, maar de bereikbaarheid verslechtert en mobiliteit heeft een directe impact op het milieu. Dat we onze klanten duurzame oplossingen bieden is een kwestie van maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Peels licht de mogelijkheden toe: “Wij bieden een mooie merkenmix met elektrische, groengas-, waterstof- en hybride modellen. In onze mobiliteitspakketten zijn combinaties mogelijk met het ov, de fiets, een deelauto, etcetera.” Omdat Amega serieus werk maakt van fietsstimulering onder de medewerkers, is ze door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zelfs benoemd tot fietsambassadeur. Volgens De Koning geven de positieve reacties aan dat Amega op de goede weg is.

Daarnaast heeft Amega proactief verschillende trainingen ontwikkeld om het beste uit haar medewerkers te halen, aldus Ter Brake: “Daarmee  stomen wij bijvoorbeeld onze leerlingmonteurs onder persoonlijke begeleiding van een leermeester en coach klaar voor het praktijkexamen.” Peels benadrukt: “Wij gaan zuinig om met onze mensen. Dat zie je onder meer terug in lange dienstverbanden en laag ziekteverzuim.” De Koning: “Succes heeft ook te maken met lef tonen en je nek durven uitsteken. Dat heeft ons gebracht waar we nu staan, in de top 500 van Elsevier.”

www.amega.nl

Recente stories