Duurzaam resultaat

Rijnconsult helpt opdrachtgevers om maatschappelijke impact te maken, zoals op het gebied van de energietransitie. “Verduurzaming en winstgevendheid gaan wel degelijk samen.”

Organisatieadviesbureau Rijnconsult helpt overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven met pragmatische oplossingen voor complexe vraagstukken. “Wij zijn goed in het organiseren van samenwerking”, zegt directeur Eveline van Westerop. “Als er één vraagstuk is dat geen enkele organisatie alleen kan, dan is dat wel de verduurzaming van onze samenleving. Technisch is er veel mogelijk, maar de uitdaging is de juiste verbindingen te leggen: binnen en buiten de organisatie. Ook is het zaak om van de bestuurskamer tot de werkvloer voldoende handelingsperspectief te bieden. Dat is waar wij klanten mee helpen – van visie tot uitvoering.”

“Organisaties die de samenleving willen veranderen, moeten vaak eerst zelf veranderen ”, zegt directeur Boris Gooskens. “Vanuit onze kennis van organisatie-inrichting, strategie en teamontwikkeling begeleiden we complete transformaties. Ook bieden we realisatiekracht via interim-management. We werken altijd in co-creatie en door professionals centraal te stellen vanuit de principes van Rijnlands Organiseren. We geven zelf graag het goede voorbeeld. Rijnconsult is een platte organisatie waarin gedeeld leiderschap centraal staat. Zo zijn alle collega’s mede-eigenaar . Wij zijn ervan overtuigd dat het maken van maatschappelijke impact hand in hand kan gaan met winstgevendheid. Daarom laten we ons certificeren als B Corp. Getuige onze positie in de SD400-ranglijst wordt onze aanpak door de markt gewaardeerd.”