“Wij werven expliciet bevlogen medewerkers met hart voor vernieuwing voor onze ICT-afdeling. Samen kijken we hoe we die uitdaging aan gaan; iedereen heeft natuurlijk zijn eigen gebieden waar hij of zij op excelleert”, zegt Peter Bakker, Manager ICT bij Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) uit Gouda. “Onze ervaring is dat als mensen zich blijven ontwikkelen ze dan vanzelf ook de ICT-omgeving van ons ziekenhuis mee ontwikkelen. We willen daarbij medewerkers de ruimte geven om hun eigen expertise in te brengen. Als ziekenhuis kunnen wij mensen de mogelijkheid geven om een voor hen goede balans tussen werk en privé te vinden. Bovendien vinden we een goede sfeer zeer belangrijk. We gaan op een collegiale manier met elkaar om en er wordt veel gelachen. Iedereen is benaderbaar, er staat hier niemand op een voetstuk.

Onze ICT-afdeling is primair bedoeld om de continue verandering in het vakgebied en de zorgbranche te begeleiden en te faciliteren. Veel vernieuwingen kunnen we zelf doen dankzij de expertise in ons ICT-team. Met onze vakspecifieke competenties richten we ons op de samenhang binnen het ICT- landschap en hoe nieuwe technieken succesvol in kunnen worden ingezet. Zo bereiden we ons bijvoorbeeld voor op samenwerking in de regionale zorgketen in de nabije toekomst.”

Over GHZ

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is een modern algemeen ziekenhuis voor inwoners uit Midden-Holland. Het GHZ biedt goed bereikbare en kwalitatief hoogwaardige medisch-specialistische zorg op drie locaties: Locatie Gouda, Locatie Zuidplas en Locatie Schoonhoven. Het GHZ beschikt over zo’n 400 bedden. Er werken ruim 165 medisch specialisten, ruim 2.300 medewerkers en 130 vrijwilligers.

www.ghz.nl

Recente stories