“Geldvoorelkaar.nl is een marktplaats voor geld”, zegt oprichter Edwin Adams. “We koppelen vraag en aanbod van geld aan elkaar en zijn één van de pioniers in crowdfunding. We doen dat om het midden- en kleinbedrijf, de motor van de economie, beter en eenvoudiger te financieren. Daarnaast verstrekken we veel vastgoedleningen, zowel voor eigen gebruik door ondernemers als voor vastgoedondernemers die panden willen aankopen voor verhuur.”

Geldvoorelkaar.nl begon in 2011, na de financiële crisis. De behoefte aan betere oplossingen voor ondernemers en investeerders groeide sindsdien sterk. Tekenend is dat het platform een bestand heeft met meer dan twintigduizend investeerders die projecten willen financieren tegen aantrekkelijk rendement met beperkt risico. Ook intermediairs en adviseurs werken graag samen met het platform, weet Adams. “We waren één van de eerste en zijn marktleider. Een onafhankelijke jury riep ons vorig jaar uit tot beste crowfundingplatform.”

Onderscheidend zijn de flexibiliteit en kwaliteit van Geldvoorelkaar.nl, vervolgt hij. “We stellen tarief en condities voor leningen altijd vast in overleg. Elk project is maatwerk. Het tarief moet voor ondernemers betaalbaar en voor investeerders interessant zijn. Voor bedrijven die zijn getroffen door coronamaatregelen bedenken we een oplossing. Recent hebben we een leenvorm geïntroduceerd met staatsgarantie voor investeerders.” Ook onderscheidend is de klantbeleving: het platform is zeer gebruiksvriendelijk en erkend MKB financier.

Opgeteld zorgen de onderscheidende kenmerken voor uitstekende resultaten. Zo komt voor vrijwel elk project de financiering in korte tijd rond, variërend van tien minuten tot een paar dagen.

www.geldvoorelkaar.nl

Recente stories