Marja Ruigrok is sinds 2019 wethouder Economische Zaken, Verkeer & Vervoer en Cultuur in Haarlemmermeer. Ze weet niet beter dan dat de gemeente als vestigingsplaats voor bedrijven hoog in de top-tien staat. “We hebben echt een heel aantrekkelijk vestigingsklimaat”, lacht Ruigrok. “Dat danken we aan goede bereikbaarheid in de Randstad, voldoende gekwalificeerd personeel, aansluiting op lucht-, water- en wegvervoer en dataverkeer. Ik bespeur ook een enorme ondernemerszin, zowel bij gevestigde bedrijven als bij starters.”

Celtherapie

“Naast logistieke bedrijven hebben we internationale hoofdkantoren en bedrijven in de sectoren techniek, consumentenproducten en Life Science & Health”, aldus Ruigrok. “Die laatste vervult duidelijk een behoefte. Neem Kite, dat zich met haar Europese productielocatie richt op de behandeling van bepaalde vormen van kanker middels celtherapie.
“Behalve voor bedrijven zijn we aantrekkelijk voor bezoekers, met musea, kilometers fiets- en wandelpaden en goede horeca. Dat trekt ook weer bedrijvigheid aan.”

Circulair

“Dankzij onze unieke positie op gebied van bereikbaarheid en talent zijn we positief over de toekomst. Hoewel de tijd van ongebreidelde groei achter ons ligt, hebben we nog voldoende bedrijventerreinen in ontwikkeling. Daarbij richten we ons sterker op kwaliteit, circulariteit en diversiteit. Onze nieuwste terreinen leveren meer stroom dan ze gebruiken. Daar delen bedrijven hun stroomcapaciteit met elkaar. Schiphol Trade Park wil het meest duurzame en innovatieve bedrijvenpark van Europa zijn. Zelf hebben we ons kantoor op Park 20|20, dat volkomen Cradle-to-Cradle is opgezet. Als je langsfietst, valt op hoe duurzaam de gebouwen zijn.”

www.haarlemmermeergemeente.nl

Recente stories