Bij bouwbedrijf M.J. de Nijs draait alles om de toekomst. “Wij willen gebouwen realiseren die mensen blijvend waarderen.” Winfred de Nijs, algemeen directeur, 3e generatie van het in 1920 opgerichte familiebedrijf is ervan overtuigd dat bouwen met aandacht voor de omgeving net zo belangrijk is als een winstgevende organisatie. EYE, de Hermitage en de Hallen zijn hier mooie voorbeelden van. “We mogen nu het Nationaal Holocaust Museum realiseren. Dat laat ons hart echt sneller kloppen.”

De Nijs is daarnaast sterk in appartementbouw, nieuw en verbouw. Zo is bijvoorbeeld The Mayor in Amstelveen een prestigieus project. Dit voormalige KPMG-gebouw is omgevormd tot acht appartementsgebouwen in een parkachtige omgeving met internationale allure. “Het is high-end, zeer stijlvol en dicht bij het Stadshart. Er zijn trouwens nog enkele penthouses beschikbaar.”
De organisatie is de afgelopen jaren omgevormd van project- naar procesmatig. “Dat begint z’n vruchten af te werpen, vooral omdat we veel in de Amsterdamse binnenstad werken. Achter de gevel kunnen we standaardiseren en gebruik maken van prefab. Zo werken we zo min mogelijk uren op locatie. Deze specialisatie komt zowel de bouwkosten als de nieuwe bewoners ten goede, want de kwaliteit blijft optimaal.”
De Nijs weet dat ook de corporatiewereld hiervan kan profiteren en zou graag meer Noord-Hollandse woningcorporaties in z’n portefeuille zien.

In een goed directieteam zorgt Winfred samen met Daniëlle de Nijs (4e generatie) dat de naam De Nijs verankerd is. “Het is fantastisch dat er in de bouwwereld meer vrouwen aan het roer komen. Haar aanwezigheid in combinatie met een goed gevulde orderportefeuille maakt dat we onze toekomst met vertrouwen ingaan.”

Recente stories