‘We werken met vernieuwende technologie’

Wat brengt een zelfstandig IT’er ertoe om bij het CBS te gaan werken? Kort gezegd was projectmanager Dennis Sadi toe aan een volgende stap. Hij is zeer te spreken over de manier waarop het CBS de agile-transitie ondersteunt en over het werken aan vernieuwende technologie.

‘We werken met vernieuwende technologie’

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft als wettelijke taak om data te verwerken tot statistische informatie over maatschappelijke en economische onderwerpen en die op onafhankelijke wijze breed te ontsluiten en publiek toegankelijk te maken. In dit proces speelt IT uiteraard een belangrijke rol.

Eigenlijk wilde Dennis Sadi helemaal niet in vaste dienst, vertelt hij. “Ik werkte op ad-interimbasis als infrastructuurprojectmanager bij verschillende multinationals en grote organisaties, en dat beviel prima. Ik vond het leuk en leerzaam om daar nieuwe technologie te introduceren. Ook agile werken, dat de laatste jaren enorm in opkomst was, sprak mij sterk aan.”

‘Wat me aantrok, was dat ik me verder kon ontwikkelen in een agile omgeving’

Toen kwam er een recruiter van het CBS op zijn pad, die Sadi verleidde tot een kennismaking met de manager van zijn huidige afdeling en de IT-directeur. Sadi: “Wat me vooral aantrok, was dat ik me bij een belangrijke organisatie als het CBS kon ontwikkelen in een agile omgeving. Dan maar niet meer zelfstandig.”

Vernieuwende technologie

Na een uitgebreid inwerkprogramma levert Sadi inmiddels als productmanager van een van de vier productteams binnen de infra-afdeling van het CBS IT-diensten aan de hele organisatie. Zijn team is verantwoordelijk voor de complete virtuele infrastructuur van het CBS. Dat wil zeggen: alle servers en databases, de gecontroleerde internettoegang en de ontsluiting van webdiensten.

“De stap naar het CBS heeft goed uitgepakt”, vindt Sadi. “Doordat mijn team IT-infradiensten levert aan de hele organisatie, kwam ik al snel in contact met collega’s van verschillende afdelingen. Dat maakt het werk uitermate dynamisch en divers. We werken echt met vernieuwende technologie. Zo hebben we het afgelopen jaar gewerkt aan een high-performanceplatform, een dedicated hardware cluster waarin je de verwerking van grote hoeveelheden data kunt parallelliseren. Dat is echt een cadeautje, al moet je af en toe alle zeilen bijzetten als er iets misgaat.”

Verder groeien

Daarnaast krijgt Sadi veel ruimte en vrijheid om met zijn team een eigen invulling te geven aan agile werken en zich daarin verder te ontwikkelen, vertelt hij. “Bij IT-vernieuwingstrajecten volgen onze technisch specialisten opleidingen en leren ze ‘on the job’, onder begeleiding van externe consultants. We hebben zowel een persoonlijke coach als een teamcoach. Kortom, het CBS is een fijne omgeving waar je als IT’er veel ruimte krijgt om verder te groeien.”

Heb jij ook interesse in een baan bij het CBS? Kijk dan op de website.

Recente stories