Talentontwikkeling blijft mensenwerk

State-of-the-arttechnologie en de nieuwste psychologische inzichten gaan bij LTP samen. Zo biedt het organisaties, medewerkers en teams regie over ontwikkeling. En helpt het met heldere inzichten in ontwikkelpotentieel, passend bij de kernwaarden en transformatieopgave van organisaties.

Talentontwikkeling blijft mensenwerk

Met de huidige tekorten op de arbeidsmarkt is het voor bedrijven een enorme uitdaging om talent te binden. Mensen kiezen daarbij steeds vaker voor zelfstandig, op afstand en minder werken. “Duidelijk is dat een vast contract met goede arbeidsvoorwaarden niet meer voldoet. Zeker de jonge generatie kijkt naar de waarden en maatschappelijke impact van een bedrijf”, vertelt Ageeth Telleman, CEO van strategisch hr-adviesbureau LTP Business Psychologen. “Onze ontwikkelingsassessments geven daarom inzicht in drijfveren en waarden van talent; belangrijke voorwaarden voor een duurzame verbinding tussen mensen in organisaties.”

‘Samen met wetenschappers maken we psychologische innovaties toegankelijk voor bedrijven’

Wetenschappelijke basis

De ontwikkelgerichte benadering in combinatie met sterke klantgerichtheid leverde LTP een topkwalificatie in de MT1000 op. “Geweldig compliment”, vindt Jesse van der Plas, director Online en lid van het managementteam van LTP. “Dat zegt iets over onze kwaliteit. Wij maken de nieuwste psychologische inzichten en innovaties toegankelijk voor onze klanten.”

Sinds de oprichting vanuit de Amsterdamse Vrije Universiteit in 1927 speelt de nauwe connectie met de wetenschap een belangrijke rol. “We zien hoe de opmars van kunstmatige intelligentie en gamification de aandacht heeft van onze opdrachtgevers. Wij onderzoeken samen met wetenschappers de juiste wijze om psychologie in deze diensten te verankeren.”

Menselijk

LTP zet fors in op digitalisering. Daardoor kunnen bedrijven zelf assessments van het digitale platform afnemen en zijn medewerkers zelf in regie. Telleman: “We kunnen onze diensten zo optimaal laten aansluiten op een organisatie en haar context.”

De psychologische inzichten helpen klanten bij hun strategische hr-vraagstukken en via technologie krijgt een organisatie data en people analytics die van grote waarde zijn voor transformatieopgaven. “Het geeft echt veel feedback en bewustwording aan zowel organisaties als medewerkers. De impact van onze inzichten op mensen is groot. Daarom zullen we altijd het menselijke aspect vooraan blijven zetten.”

Recente stories