‘Slimme technologie is vaak de oplossing’

Lineage, Vion, Nationale-Nederlanden, de Universiteit van Utrecht en de CoronaCheckapp (GGD-GHOR) hebben één ding gemeen: ze maken alle gebruik van de diensten van Yenlo. Deze wereldwijde API- en integratiespecialist helpt bedrijven en overheden bij hun digitale transformatie om zo adequaat in te spelen op de uitdagingen waar ze voor staan.

‘Slimme technologie is vaak de oplossing’

“Data, in de breedste zin, is hetgeen wat een organisatie uniek maakt. Door deze data te verrijken en te delen met ketenpartners en klanten, en door de data actief te maken en voor je te laten werken, worden organisaties efficiënter en interessanter voor hun klanten en daarmee uiteindelijk toekomstbestendiger”, zegt Ruben van der Zwan, CEO en Co-Founder van Yenlo.
Er zijn wel grote uitdagingen, legt hij uit: “Tekort aan vaardig (IT-)personeel, budgetten die onder druk staan wegens de dreigende recessie, en onzekerheid als het gaat om de economie, de toekomst en de snelheid van innoveren.”

Innovaties

De inzet van slimme integratietechnologie kan volgens Van der Zwan in veel gevallen soelaas bieden. “Neem het tekort aan personeel. Dit is deels oplosbaar door de inzet van innoverende technologieën, zoals robotica, sensoren (IoT) en artificial intelligence (AI). Deze oplossingen moeten dan wel allemaal worden geïntegreerd met bestaande databronnen en backendsystemen. En deze innovaties moeten mee blijven bewegen met nieuwe ontwikkelingen zonder dat het leidt tot enorme (des)investeringen en uiteindelijk een (nieuw) blok aan je been. De juiste API- en integratietechnologie is de ultieme uitkomst. En door de cloud goed in te zetten – bijvoorbeeld met een Integratieplatform-as-a-Service (iPaaS) zoals ons eigen Connext Platform, dat bestaat uit API-management, integratietechniek en identitymanagement – kun je uiteindelijk sneller, beter en kostenefficiënter opereren.”

‘Wij lossen de uitdagingen van onze klanten op met slimme API- en integratietechnologie’

Snel, veilig en betrouwbaar

“Wij zijn de specialist die achter vele organisaties staat waarvoor het integreren en delen van data, vaak met ketenpartners of klanten, een cruciaal onderdeel is van hun primaire proces”, zegt Van der Zwan. “Met onze API- en integratieoplossingen, gebaseerd op WSO2, Boomi, Mulesoft, InterSystems, AWS- en Azure-technologie, regelen wij op snelle, veilige en betrouwbare wijze de interactie, de data-uitwisseling tussen mobiele applicaties, websites, databronnen en backendsystemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van alle voordelen van de cloud.”

Van der Zwan besluit: “De vraag is uiteindelijk dan wel voor organisaties: met welke API- en integratietechnologie of iPaaS kunnen wij bovenstaande zaken aanpakken voor onze specifieke organisatie? Juist deze vraag kan Yenlo als de wereldwijde expert op dit gebied als geen ander beantwoorden.”

Slimme technologie is vaak de oplossing

Recente stories