Samen naar groei

050media is een fullservicepartner voor online business. Het is gespecialiseerd in een volledig palet aan digitalmarketingservices én in het ontwikkelen van maatwerkwebshops op Shopify, Lightspeed en Zilver. “Wij laten bedrijven meebewegen met de dynamiek in de markt.”

Samen naar groei

Het Groningse 050media werkt voor mkb-bedrijven met groeiambities. “Met onze 45 collega’s bezitten we alle disciplines om bedrijven online naar een hoger niveau te tillen”, zegt Head of Development Tim Klaassen. “Samen met de klant bepalen we welke route er uitgestippeld moet worden om de ambities te realiseren. Hierbij adviseren we onder andere over welk platform het best bij deze doelstelling past. Onze werkwijze is nuchter, pragmatisch en proactief. Dat dit wordt gewaardeerd, blijkt uit onze ranking in de E100.”

‘Shopify is ideaal om in te spelen op een snel veranderende markt’

Shopify

050media heeft zich toegespitst op de ontwikkeling van maatwerkwebshops op het Shopify-platform. “We kunnen het hele traject doorlopen: van design tot livegang”, zegt Klaassen. “De ontwikkeling van Shopify ging de afgelopen jaren in vogelvlucht. Met de expertise in dit platform kunnen we onze klanten een uitstekende basis bieden voor online groei. Shopify biedt veel integraties om voor een webshop in iedere fase een passende combinatie aan te bieden. Tijdens het ontwikkeltraject werkt de klant altijd direct samen met de specialist; deze houdt de klant op de hoogte van de vorderingen.”

Brandstores

Kijkend naar de markt ziet Klaassen dat de online brandstore sterk in opkomst is. “Het gaat bij deze sites minder om directe conversie, maar om merkuitstraling. Vaak ontstaat de vraag om niet alleen de brandstore, maar ook de content te verzorgen, zowel visueel als tekstueel. 050media heeft alle creatieve expertise in huis om content te creëren die aansluit bij de merkidentiteit.”

Continue optimalisatie

“Eerder werd een webshop neergezet om vervolgens na een aantal jaren weer volledig te vernieuwen”, zegt Klaassen. “Dit is verschoven naar een continue optimalisatie waarbij functionaliteiten, designwensen of andere aanpassingen doorlopend worden geüpdatet. Als ondernemer moet je immers inspelen op de dynamische markt. Met Shopify ben je hierin zeer flexibel. Vergaande koppelingen, zoals met iPaaS en marketingplatforms, bieden een uitstekende basis voor een succesvolle groeistrategie. Ook integraties met marktplaatsen als Bol.com, via bijvoorbeeld Channable, zijn bekend terrein voor ons.”

Internationalisering

De afgelopen jaren zijn ook veel klanten cross-border gaan opereren. Klaassen: “We hebben inhouse native experts uit onder andere Duitsland, Frankrijk, de UK en Spanje. Zij zorgen binnen hun taalgebied voor aantrekkelijke en SEO-proof vertalingen, social-uitingen en advertentiecampagnes. Zo helpen we bedrijven ook om internationaal te groeien.”

Recente stories