Regierol in digitaal ecosysteem

T-Systems maakte het afgelopen jaar een flinke groei door in Nederland. De ICT-serviceprovider dankt dit succes onder andere aan de manier waarop het de digitale transformatie en business van bedrijven ondersteunt. “We geloven in de kracht van het digitale ecosysteem.”

Regierol in digitaal ecosysteem

De klassieke een-op-eenrelatie tussen bedrijven verdwijnt. De toekomst bestaat uit digitale ecosystemen van hooggespecialiseerde partijen die als gelijkwaardige partners in goed vertrouwen samenwerken. “Veel bedrijven zijn zich nog onvoldoende bewust van deze omwenteling”, vertelt Sake Algra, Managing Director van T-Systems Nederland. “Toch is deelname aan zo’n ecosysteem een absolute voorwaarde voor een succesvolle digitale business. Als een van de weinige partijen in Nederland zijn wij in staat om de juiste organisaties met elkaar te verbinden en de regierol te pakken. Wij stippelen voor klanten de gehele route uit naar een succesvolle digitale transformatie én ondersteunen ze in hun verdere groei met digitale innovaties.”

‘We bieden klanten een optimale mix van agility en continuïteit’

Onafhankelijk
T-Systems is van oudsher specialist in hosting en ICT-infrastructuur. Het afgelopen decennium veroverde de serviceprovider een dominante positie als leverancier van betrouwbare managed multicloud services. “Klanten profiteren van het feit dat we onderdeel zijn van een grote internationale organisatie”, vertelt Algra. Als dochteronderneming van Deutsche Telekom maakt T-Systems deel uit van een solide organisatie.

“We zien dat veel organisaties met start-ups en specifieke nichepartijen werken; dat doen wij ook”, zegt Algra. “Aan de andere kant zijn organisaties voor hun bedrijfskritische processen op zoek naar leveranciers die continuïteit leveren. Dankzij ons moederbedrijf beschikken we over wereldwijde toegang tot een sterk, betrouwbaar én veilig netwerk. Laat ik benadrukken dat wij als serviceleverancier onafhankelijk zijn. We kijken eerst samen naar de uitdagingen van onze klanten en zorgen dan voor een optimale mix van cloud- en netwerkoplossingen. Dit leidt tot meer agility en stabiliteit. Tegen een prijs die fors lager is dan gebruikelijk in de markt.”

 

Toekomst
Een digitaal ecosysteem biedt meerwaarde als partijen met elkaar in gesprek gaan over hun digitale toekomst. T-Systems neemt hierin een regierol. “We hebben diverse innovatiecentra in Europa”, vertelt Algra. “In Bonn bijvoorbeeld, inspireren we onze klanten met digitale innovaties. En ook op ons nieuwe hoofdkantoor in Utrecht gaan we innovatiesessies doen met klanten en partners. We werken ook samen met Nyenrode Business Universiteit op het gebied van IT-ecosystemen en digitale transformatie. De combinatie van ons portfolio en de connectiviteit en securityexpertise van Deutsche Telekom geeft ons daarbij een unieke positie.”

Regierol in digitaal ecosysteem

Samen investeren

Recente stories