Qurius: “Sexy bedrijf zoekt u”

“In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om 100% duurzaam te zijn in 2014.” Leen Zevenbergen, CEO Qurius N.V., wil creatief ondernemen en sprankelend inspireren. “Dit is een levend verhaal dat zich ontwikkelt naar omstandigheden. Maar de visie zelf? Die blijft overeind, altijd.”

“U kunt me mailen op l.zevenbergen@qurius.com”, zegt Zevenbergen. “Inspireren is mensenwerk. Vandaar ook de realisatie van ons Qurius Inspirience Center. Het is een bruisende ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven. Naast prikkelende lezingen en workshops biedt het Inspirience Center een ideale werkruimte om met elkaar kennis te delen en zaken te doen. Er is een smart boardroom, een compact auditorium en een lounge met Italiaanse coffeebar. Iedereen heeft vrije toegang tot het Inspirience Center. Hier demonstreren en visualiseren we in de praktijk onze strategische pijlers: Duurzaamheid, Innovatie en Het Nieuwe Werken.”

Wat doet Qurius? Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur en infrastructuur. En ook implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit het hoofdkantoor in Zaltbommel bedient de organisatie klanten in heel Europa, waaronder België, Duitsland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Zevenbergen: “Wij willen uitgroeien naar Europees leiderschap op het gebied van duurzame ICT.”

 

Gezonde keuze

Zevenbergen vertelt dat hij bij Qurius een tijd geleden een verandering heeft ingezet. Hij haalt met een glimlach een quote aan van Einstein uit het Qurius Vison Doc, waarin de visie van Qurius is opgetekend: ‘Ik heb geen bijzonder talent. Ik ben alleen hartstochtelijk nieuwsgierig.’ Want het effectieve adagium van Zevenbergen luidt: van backdoor naar frontdoor, van backoffice naar frontoffice en van boring naar sexy. “Om het ICT-leveranciersniveau te ontstijgen zijn we met onze klanten gaan praten. In deze dialogen ontdek je gaandeweg dat je dezelfde ambitie hebt. En dat bindt. Qurius is van mening dat het vandaag de dag niet bijzonder is om honderd procent duurzaam te willen zijn. Dit moet ook niet bijzonder zijn; het zou de norm moeten zijn. Qurius werkt met klanten en partners die net zo ambitieus zijn als wij en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben”, legt Zevenbergen uit. “We zijn vernieuwend omdat we onze ERP-oplossingen linken aan de voorkant van organisaties met innovatieve applicaties. Qurius is daarmee ook actief in de frontoffice van klanten. Daarnaast is ons Inspirience Center sexy; daar hoef ik niets meer aan toe te voegen. ‘The proof of the pudding is in the eating.’”

Zevenbergen stelt: “Deze veranderingen hebben ertoe geleid dat we een bedrijf aan het maken zijn dat je zelfs fysiek voelt. We investeren momenteel in mensen met goede ideeën. Zij worden ondersteund met een investering om een spin-off te starten, die een onderdeel van Qurius blijft. Zo creëren we een plek die een magnetische werking heeft op talent.”

Maar dat is niet het enige. Ook ziet Qurius samen met haar Franse strategische partner Prodware kansen in Azië en Zuid-Amerika. Het internationale netwerk Qurius Global Alliance is hiervoor een ideale springplank.

 

Toekomstige generaties

Qurius wil een voortrekkersrol spelen in het verbeteren van de wereld. Dat is een strategische keuze, zegt Zevenbergen. “We leven in een andere wereld, zeker vergeleken met de wereld waarin we opgroeiden. Als we ons gedrag niet aanpassen, zal de wereld zoals wij deze kennen ophouden te bestaan. Hulpbronnen raken uitgeput. Het is tijd voor verandering en om te laten zien dat we echt om de wereld geven. Dat is ook onze plicht. Niet alleen naar onszelf en onze medeburgers, maar ook naar toekomstige generaties. Uit veel onderzoeken is naar voren gekomen dat de ICT-sector hier een leidende rol kan spelen. Daar kiezen wij voor en die keuze is in lijn met onze waarden, visie en overtuigingen.”

 

Totale integratie

“Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Daarom participeren we actief in allerlei specialistische community’s en ben ik zelf actief in het binnenbrengen van innovaties in bijvoorbeeld augmented reality, sociale media en duurzaamheid. We zien in sterk toenemende mate dat onze klanten vragen om totale integratie van oplossingen: ERP, CRM, business intelligence, portals, mobiele oplossingen, hosting en andere clouddiensten (zoals e-mail en unified communications). Qurius combineert en integreert oplossingen van partners met haar eigen producten. Gevoegd bij onze pragmatische aanpak in projecten krijgen onze klanten goed werkende oplossingen waarmee ze met hun bedrijf de toekomst in kunnen gaan.”

Vanwege haar omvang is Qurius een van de weinige ondernemingen die deze mate van integratie biedt en haar klanten van de voordelen laat profiteren. Zevenbergen beaamt: “Dit is dan ook een van de krachtigste unique sellingpoint’s van Qurius. We zijn Inner Circle Partner van Microsoft en bieden de ‘full stack’ van Microsoft-technologie aan in onze oplossingen. Eindelijk is er een platform waar de integratie waargemaakt wordt: flexibel en met state-of-the-arttechnologie.” Oftewel: innovatie is de sleutel. “Bij Qurius nemen we met het International Leadership Team de verantwoordelijkheid om onze visie te implementeren en de doelstellingen te realiseren. Het zijn allen mensen die zich hebben verbonden aan de toekomst van Qurius door tijd en eigen middelen in de onderneming te investeren. Kijk maar op www.theprideofqurius.nl. Mensen zijn onze inspiratie.”

Leen Zevenbergen schudt ons lachend de hand. “We zien u graag nog eens in de ‘huiskamer’ van Qurius!”

Qurius: “Sexy bedrijf zoekt u”

Recente stories