Persoonlijke groei: de motor voor succes

Levenslang leren is een oplossing voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het structureel ontwikkelen van persoonlijke competenties en inhoudelijke kennis houdt je relevant en creëert ondernemerschap. Een drijvende kracht voor positieve verandering, vinden ze bij Schouten & Nelissen.

Persoonlijke groei: de motor voor succes

In de 43 jaar van zijn bestaan heeft Schouten & Nelissen altijd meebewogen met de veranderingen op de arbeidsmarkt. Maar niet eerder was de noodzaak om te blijven leren zo groot, vindt Camiel Gielkens, CEO. “Door digitalisering, globalisering en veranderende opvattingen over werk en beloning zal iedereen zichzelf geregeld opnieuw moeten uitvinden. Persoonlijke groei begint bij zelfkennis. Waar ben je goed in? Wat is belangrijk voor je? En wat wil je eigenlijk? Als je stappen wilt maken, is een persoonlijke aanpak vereist. Alleen dan ga je als individu en organisatie echt vooruit.”

‘De noodzaak om te blijven leren was niet eerder zo groot’

De impact van technologie

Schouten & Nelissen anticipeerde vroeg op het nieuwe werken met de oprichting van negen gespecialiseerde bureaus, o.a. voor open opleidingen (SUAS), coaching (New Dawn), medewerkers- en actieonderzoek (Realise), internationaal geaccrediteerde trainingen (Competence) en incompanyprogramma’s in meer dan zestig landen (Relevance). Wat al die bedrijven gemeen hebben, is dat ze de beste eigenschappen van mensen en technologie combineren voor maximale impact en zo het nieuwe werken faciliteren.

Marieke Schouten, die de cultuur van het familiebedrijf bewaakt: “Het is onze uitdaging om hoog te blijven scoren op de tevredenheid van klanten. Door online en klassikaal leren te combineren met digitale interventies maken we leren persoonlijk, adaptief en sociaal. We kunnen het lesmateriaal continu aanpassen op basis van hoe onze deelnemers leren. En het mooie is: de klant bepaalt het tempo zelf. We experimenteren volop met AI en weten dat we pas aan het begin staan van enorme veranderingen in hoe we werken en leren.”

Investeer in leren en ontwikkelen

“In onze dynamische wereld kun je niet anders dan je aanpassen”, zegt Camiel Gielkens. “Het is cruciaal om creatief en ondernemend te zijn. Niet omdat het moet, maar omdat je het wílt. Kennis is belangrijk. En alle onderzoeken laten zien dat power skills nog belangrijker zijn om maximale impact te genereren. Organisaties die hun medewerkers de ruimte geven om te blijven leren en nieuwe skills te ontwikkelen, creëren bevlogen en loyale medewerkers. Werkgever en werknemer leren samen en profiteren van elkaars expertise. Eigenlijk zijn organisaties de grootste universiteiten ter wereld. Dáár begint het leren pas echt!”

Resultaat begint met mensen

Recente stories