Outsourcing met betrokkenheid

OGD, een Nederlandse ICT-dienstenleverancier, verzorgt applicatie transformatie services, professional services, software & business intelligence en outsourcing. “We staan hoog op de lijst van outsourcing. Onze betrokkenheid en strategische aanpak van outsourcing onderscheidt ons.”

Outsourcing met betrokkenheid

“Deze aanpak begint wat ons betreft bij een solide basis. Het focuspunt hiervoor is de perfecte werkplek; vanuit hier kan een organisatie excelleren. Op basis van de gestelde bedrijfsdoelen van organisaties bouwen we vervolgens verder aan innovatie en transformatie. In dit hele proces stellen we de eindgebruiker centraal en richten we ons op goede ondersteuning. Zo realiseren we een combinatie van een stabiel fundament en een optimale klantervaring. Met deze aanpak ontstaan vaak langdurige samenwerkingen met klanten, een voorbeeld daarvan is die met Royal FloraHolland”, aldus Maarten van der Kleij, Manager Outsourcing OGD.

Havenbedrijf Rotterdam

“Een ander voorbeeld is Havenbedrijf Rotterdam (HBR). HBR innoveert de digitale werkplek samen met OGD ict-diensten. Bij HBR realiseren we met Microsoft een complete desktopomgeving. HBR is de eerste organisatie in een kritieke sector die voor Windows Virtual Desktop kiest. Met deze samenwerking gaat HBR alle medewerkers voorzien van een passende digitale werkplek. Het bedrijf beschikt zo altijd en overal over goede ICT-ondersteuning voor zijn medewerkers. Daarmee leggen we de basis om op door te bouwen.”

‘Wij zien outsourcing als fundament voor innovatie en transformatie’

Samen met de klant

“We vinden het belangrijk om dicht bij de klant te staan. Hierdoor zijn we nauw verbonden met de klant om mee te schalen, af te schalen of extra te ondersteunen bij digitale transformatie. Samen met de klant zijn we hier enorm flexibel in. Juist dit bleek van grote waarde tijdens de covid-19-pandemie. Er was al een grote vraag naar digitalisering, maar door covid-19 nam deze een vlucht en werd de opschaling versneld ingevoerd. Hier kwam de cultuur van OGD, die zich kenmerkt door een servicegerichte instelling en behulpzaamheid, goed tot haar recht. De klant ontzorgen is de eerste focus.”

Toekomst tegemoet

“Wij willen dat onze klanten een volgende stap in hun corebusiness kunnen zetten met innovatie. Dit doen we al dertig jaar op hoog niveau. Een mooi voorbeeld hiervan is Service Mesh, software waarin we AI en machinelearning inzetten om voorspellingen te doen op het gebied van servicemanagement. Maar behalve dat we zelf actief zijn met AI, dragen wij ook bij aan het opstellen van de nieuwe NEN AI-norm. Wij blijven vooruitlopen om onze klanten de beste dienstverlening te kunnen bieden.”

Outsourcing met betrokkenheid

Recente stories