Orkestrerende partner voor digitalisering

Technologie is volgens T-Systems niet de bottleneck voor digitale transformatie van organisaties. Dat is vooral de verbinding tussen business en IT. “De samenwerking tussen mensen en organisaties is nog steeds de bepalende factor voor succesvolle innovatie.”

Orkestrerende partner voor digitalisering

“De grootste uitdaging voor organisaties is momenteel het vinden van de juiste balans tussen digitale innovatie die hen een voorsprong op de competitie geeft en de noodzaak om dit duurzaam en robuust te doen”, vertelt Sake Algra, managing director van T-Systems in Nederland. “Wij werken dagelijks met klanten aan nieuwe innovaties, terwijl we ook hun bedrijfskritische systemen en applicaties verder ontwikkelen en onderhouden. Voor de business zijn snelheid, creativiteit en nieuwe levermodellen cruciaal, terwijl IT groot belang hecht aan goed beheer, compliance, security en kosten. Als spin in het web verbinden wij de werelden van IT en business met elkaar. Het is de inventiviteit en het enthousiasme van mensen, van onze klanten en van ons, gecombineerd met de onbegrensde mogelijkheden van technologie, waardoor echt baanbrekende en duurzame innovatie ontstaat.”

‘Als spin in het web verbinden we voor onze klanten de werelden van IT en business’

Echte cases

“Wij maken gebruik van de innovatiecentra van Deutsche Telekom, onze moedermaatschappij. Daar worden nieuwe hightechoplossingen ontwikkeld en state-of-the-arttoepassingen. In Utrecht hebben we een innovatiecentrum op kleinere schaal waar we heel praktisch laten zien wat er nu al mogelijk is. Voor bedrijven is het centrum vaak een eyeopener en inspiratiebron om aan de slag te gaan met innovatieworkshops en pilots.”

Een goed praktijkvoorbeeld is Spotten, een samenwerking met Dura Vermeer voor slim parkeren. “Spotten koppelt onder andere data van beschikbare parkeerplaatsen aan een navigatie-app, die daarnaast aangeeft waar laadpalen vrij zijn of waar parkeerplaatsen voor gehandicapten beschikbaar zijn.” Met Eneco werkt T-Systems daarnaast samen aan de slimme boiler, die bij consumenten thuis water opwarmt als er veel aanbod is van wind- en zonne-energie. Efficiënter voor de consument én vooral duurzaam.

Betere prestaties

Sake Algra vervolgt: “Met ‘data intelligence’ en 5G als grootste innovatiedrivers zullen komend jaar nieuwe businessmodellen en toepassingen worden ontwikkeld die ongekende schaalbaarheid, wendbaarheid en kennis vereisen van organisaties én hun infrastructuur. Om aan de huidige en toekomstige eisen van de business te kunnen voldoen, helpen wij klanten als Shell, Heineken en FrieslandCampina bij het beheren en transformeren van hun basisinfrastructuur en applicaties. Het spreekt ontzettend in ons voordeel dat wij als systemintegrator onderdeel zijn van de grootste Europese Telecom-organisatie en ons door onze agile lokale opzet ook optimaal kunnen richten op onze Nederlandse klanten.”

Recente stories